'Hatay, ender bitki türlerinin yuvası'

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Antakya´da EXPO 2021 için tanıtım toplantısı düzenlendi.

14.09.2017 10:55:43 0

Toplantıda konuşan HBB Başkanı Lütfü Savaş, EXPO 2021´i geleceğe taşımak ve 2021´de bunun sonucunu almak istediklerini söyledi. Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin kentin tanıtılması adına yaptığı girişim sonrasında 2017 Ocak ayında EXPO 2021´in Hatay´da yapılmasının kararının alındığını anımsattı. 

Ottoman Palace´de düzenlenen ve belediye başkanları ile sivil toplum örgütü temsilcilerin de katıldığı tanıtım toplantısında sunumu, Hatay Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi yaptı. Etkinlikte konuşan Savaş, EXPO 2021´in Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından alındığını ancak herkesin bu projenin paydaşı olduğunu söyledi. Savaş, 'İlk adımı attık Haziran ayında 2016´da. Eylülde ilk savunmayı yaptık. Ancak 2017´de Lüksemburg´ta EXPO´yu aldık. EXPO, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından alındı ama o günden itibaren yani Ocak 2017´den itibaren Hatay bütün dinamiklerin ötesinde, sorumluluğunda, zirveye ulaşmak üzere zimmetimize geçti. Bugün onun toplantısını yapıyoruz. Bu bizim kadim şehrimizin önemli projesi. 2021 kimimize göre çok uzak, kimimize göre 4 yıl sonraki çok kısa mesafe, bana göre kısa mesafe bunun için tüm dinamiklerimizin bu uğurda gücümüz neye yetiyorsa birlik ve bütünlük içerisinde el atmamız lazım. Bunun için oradayız' dedi.
Hatay´ın ender bitki türlerinin yuvası olduğunu ve medeniyetlerin beşiği konumunda bulunduğunu ifade eden HBB Başkanı Savaş, 'Artık bunu paydaşlarımızla birlikte pay ederek geleceğe taşımak ve 2021´de bunun sonucunu almak istiyoruz. EXPO 21, iyi projelendirilirse kaybedilen hiçbir şey yok. İlerlediği zaman birçok ülkeye birçok şehre önemli kazanımlar bırakmış ve en önemlisi yüzde 95´i de bu işten pay elde etmiştir. Biz de altı ıldır savaşın gölgesinde birçok sıkıntıya göğüs geriyoruz. Ekonomik anlamda da geriye giden bir şehiriz. Ama bizim kadim şehir olmamız, üç medeniyete ev sahipliği yapmamız, ilk yazılı olmayan olimpiyatların 200 yıl boyunca burada yapılması, tarihi İpek Yolu´nun buradan geçmesi, buranın hac yolu olması, Akdeniz´le komşuluğu, Ortadoğu ile Anadolu´yu birleştiren coğrafya olması, birçok kavmin burada ticaret yapıp, yörenin gastronomi turizmimize katkı sağlaması, coğrafyamızın güzelliği, birçok bitki örtüsünün bulunması, Asya´nın Ortadoğu´nun en zengin bitki örtüsünün burada olması, 850´ye yakın tıbbi ve aromatik bitkiye sahip olmamız ve 250 tane sadece bu yörele ait çiçek olması, son zamanda iki tür daha bulmamız ve Gazella Gazella dağ ceylanlarımız, 7 ilçemizin denizle komşuluğu, müthiş zenginliğimizdir. Bunları dünyaya paylaşmak istiyoruz' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23