Hatay Günleri, konserle başladı

Başkentte Hatay Günleri, Ankara MEB şura salonundaki kokteylle başladı. Konuklara künefe ikram edilen etkinlikte, Antakya Medeniyetler Korosu da konser verdi.

2.11.2017 10:41:14 0
Hatay Günleri, konserle başladı

Antakya Medeniyetler Korosu, Amerika´da vereceği konser öncesinde eserlerini Ankara´da seslendirdi. Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Milletvekili Serkan Topal, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Burhan Üstün, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Dış işleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, Kalkınma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yardımcısı Yusuf Coşkun, Danıştay Üyesi Emin Sinmaz, Ankara Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Hatay Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş´ın da izlediği konserde, medeniyetler korosu eserlerini seslendirdi.

Konserde konuşan ve Hatay´ın, binlerce yıl tarihi olan, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan, farklı inanç ve kültürlerin karşılıklı saygı ve hoşgörü içerisinde yaşadığı kent olduğunu anlatan Hatay Valisi Ata, 'Hatay´ı savaş durumunda bulunan Suriye sınırında diye şehrimizi tehlikeli görüyorlar. Ama Türkiye´nin bütün şehirlerine bakın Hatay onlardan daha az tehlikelidir. Medeniyetler şehri gelip görülecek bir şehirdir” dedi. Hatay´ın kültür mozaiğinden kesitlerin koro tarafından sunulacağını ve koroda her yaştan ve her meslek grubundan insanın bulunduğunu anımsatan Ata, 'Biz insanların farklı dinde, farklı kültürde olsa bir arada yaşayabileceğinin mesajını tüm dünyaya vermek istiyoruz. Başkentteki bu yoğun çalışma temposuna hoş bir sedayla, Hatay´ımızdan bir hoşgörü rüzgârı estirmek için buradayız' değerlendirmesini yaptı.
Hatay´ın dillerin, dinlerin ve medeniyetlerin şehri olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman da, Hatay´ın dillerin, dinlerin ve medeniyetlerin şehri olduğunu belirten Yayman, 'Kenti en iyi anlatacak unsur, Hatay Medeniyetler Korosu´dur' değerlendirmesini yaptı. Yayman, “Hataylı olarak düzenlediğimiz 6. Başkentte Hatay Günleri organizasyonundan gurur duyuyorum. Bu organizasyonla Ankara halkı Hatay´ın güzelliklerin, kültürünü tanıyor. Hatay televizyonlardan görülecek bir yer değil, enlerin şehri. Hatay yaşanacak bir yer” diye konuştu. Hatay´ın Cemil Meriç, Beyazıt Bestami Hazretleri´nin ve güzel insanların memleketi olduğunu dile getiren Yayman, şunları söyledi: 'Mustafa Kemal´in ´40 asırlık memleket düşman işgali altında kalamaz´ güzel sözünde olduğu gibi sen, ben yok, biz anlayışıyla Hatay´ı ana vatana katan dedelerimizi ve isimsiz kahramanları şükranla anıyoruz.'


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00