Hatay Günleri sona erdi

Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde, Hatay İş Adamları ve Bürokratları Derneği, İstanbul Hatay Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneği işbirliği ve HBB katkılarıyla İstanbul´da düzenlenen 8. Hatay Günlerin

GÜNCEL 1.10.2018 10:36:16 0
Hatay Günleri sona erdi

Nesrin Geyik

Hatay günleri ile Hatay´ın kültür, tarih ve gastronomisi, el sanatları, yöresel ürünlerininin tanıtılması amaçlandı. Hatay Tanıtım Günleri, dün akşam sona erdi.

Dingil: Hatay güvenli bir şehir
Tanıtım günlerine katılan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, Hatay ve İskenderun´un pek çok medeniyetin beşiği olduğunu, bölgenin tanıtımına katkı sunmak anlamında çaba sarf ettiklerini belirterek, İstanbulluları Hatay´a davet etti. İskenderun´daki kardeşlik ortamının tüm dünyaya örnek olmasını temenni ettiğini belirten Dingil, 'Gelsinler kentimizi görsünler. En büyük zenginliğimiz işte budur. Hatay´da ki en zor şartlarda dahi birbirini sevme, birbirini anlama kültürünü İstanbullularla tanıştırmaya geldik. Hatay´da bunun altyapısı çoktur. İnsanlığın bugünkü ihtiyaç duyduğu o sevgi ve hoşgörü iklimi o günlerde yaşanmış, bugün etrafında yangın olmasına rağmen Hatay güvenli bir şehirdir. Hatay´da bütün dinlere mensup insanlar huzur ve barış içerisinde yaşamakta ve yaşamaya da devam edecektir' değerlendirmesini yaptı. Dingil, 'İskenderun, alt yapı olarak, demirçelik sektörü, limanları, lojistik, antrepoları, gümrük ve ihracatıyla Türkiye´nin sayılı kentlerinden birisi. Her ne kadar ilçe olsak dahi Türkiye´de yaklaşık 45 vilayetten de daha büyük bir kent. Yaşantı olarak, kültür olarak, mantalite olarak İskenderun bayağı bir yol kat etmiş bir durumda' açıklamasını yaptı.
Etkinlikte stand açan Belen Belediyesinin başkanı Adnan Vurucu da 'İstanbul´da yaşayan vatandaşların sadece Belen´de bulabileceği lezzetleri kilometrelerce uzaklara taşıyarak onların ayağına getirdik. Belbenimiz, Cevizli Sucuğumuz, Cevizimiz, Nar Ekşimiz, Sumağımız, Belen Pekmezimiz ve daha sayamadığım lezzetlerin en güzelini ve en tazesini sunuyor, hem ilçenin hem de Hatay´ın tanıtımı için gayret ediyoruz. Lezzetlerin tanıtımının yanında tarihi yerlerden olan Kanuni Sultan Süleyman Kervansarayı´nı, Bakras Kalesi´ni, Kanuni Sultan Süleyman Camii´ni, Gazi Abdurrahman Paşa Türbesini, Belen Şehitler Abidesini, Belen Kurtuluş Hamamını, St. Meryem Ana Katolik Kilisesini, Tarihi Kilise Çanını ve mesire alanları ve Belen Geçidini tanıtıyoruz' açıklamasını yaptı.
HBB açtığı standla yörenin kültürel, ekonomik ve tarihsel zenginliğini tanıtmaya çalıştı, Yayladağı Şenköy Halk Oyunları ekibi de yöresel danslarını ziyaretçiler için sahneledi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00