Hatay Günleri sona erdi

Hatay Valiliği ve Hatay Birlik Vakfı işbirliğiyle Ankara´da düzenlenen 7. Hatay Günleri önceki gün sona erdi. Birçok belediye ve kuruluş Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte stand açtı.

GÜNCEL 6.11.2018 10:40:45 0
Hatay Günleri sona erdi

Nesrin Geyik/İskenderun

İskenderun Belediyesi standının etkinliğe katılan protokol ve vatandaşlar tarafından ilgi gördüğünü ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay Günlerinde kentin tanıtımının en iyi şekilde yapıldığını belirtti. Hatay bölgesinin zenginliklerinin Ankara´da tanıtıldığını anlatan Dingil, 'İskenderun´un tanıtımına büyük önem veriyoruz. Kentin güzelliklerini sergilemek için ve şehrimizi daha iyi tanıtalım düşüncesiyle böyle bir organizasyonda yer aldık. Hatay Günlerine yerli yabancı birçok ziyaretçi geliyor. Etkinliğe gelen vatandaşlar İskenderun´u merak ediyor. Bizler de gelen konukları kente davet ederek misafirlerimize içerisinde tanıtım CD, broşür, kitapçık, belediyenin faaliyetlerini anlatan dergi ve çeşitli hediyeler bulunan çantamızı hediye ediyoruz.” dedi. Dingil,” Hatay´daki en zor şartlarda dahi birbirini sevme, birbirini anlama kültürünü Ankaralılarla tanıştırdık. Hatay´da bunun altyapısı çok. Hatay´da bütün dinlere mensup insanlar huzur ve barış içerisinde yaşamaktadır ve yaşamaya da devam edecek. Bizler de Hatay´ın barışına, hoşgörüsüne, sevgisine ve muhabbetine katkı sunmaya birlikte devam edeceğiz. İskenderun´daki bu kardeşlik ortamının tüm dünyaya örnek olmasını temenni ediyoruz. Şuan Dünyanın en büyük ihtiyaç duyduğu barış ve huzur ortamı İskenderun´da var. Gelsinler kentimizi görsünler. En büyük zenginliğimiz işte budur. Sanayi, turizm, deniz doğal güzellikler bunlarda ayrı bir güzellik. Bütün bunları birleştirdiğimizde insanları buralara çekebilirsek inanılmazları gerçekleştirebiliriz. Tek amacımız bu' açıklamasında bulundu.
Başkent´te Hatay Günleri etkinliğinde stand açan Arsuz Belediyesi de yörenin tarihi ve kültürel güzelliklerini,e Meryem Ana´nın Efes´e giderken yıkandığı yer olarak rivayet edilen, Meryem Ana Havuzu olarak da bilinen “Seydi”yi standına taşıdı.
Samandağlı sanatçı Semir Yalçın da Arapça ve Türkçe seslendirdiği şarkılarla etkinlikte yer aldı. Yerel sanatçılar, Kumlulu Apo, Asım Kuzuluk ile birlikte sahne alan Semir Yalçın, Hatayın renklerinin müzik alanında yansıtılmasının evrensel değerlere, barış, kardeşlik, huzur ortamına katkı verdiğini ifade etti. Başkent´te Hatay Günleri etkinliği kapsamında Antakya Medeniyetler Korosu da bir konser verdi. Ankara MEB Şura Salonu´nda düzenlenen konsere Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı da katıldı.
Samandağ Belediyesi standında, SODEM tarafından ödüle layık görülen Kozanın İpeğe Heyecanlı Yolculuğu Projesini tanıtmak amacıyla kurulan ipek dokuma tezgahı da yer aldı.

'Hatay´ı yaşattık'
31 Ekim -04 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Hatay Günleri´ni değerlendiren Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Ankaralı vatandaşlarımıza ve Hatay´a hasret kalan hemşerilerimize bir nebze de olsa Hatay´ı yaşatmak adına elimizden geleni yapıyoruz” değerlendirmesini yaptı. Belen Belediye Başkanı Vurucu, “Belen Belediyesi olarak ilçenin öne çıkması, kültürünün ve Belen´e has lezzetlerin tanıtımı için, iyi bir çalışma yaptığımıza inanıyorum. Stant çalışması, misafirler için hazırladığımız ikramlar ve ilçenin hizmet kartelâsı adına Belen nasıl bir yer, sorusuna en net cevabı verebileceğimiz çalışmalar yaptık. Dört gün boyunca burada da Ankaralılarla buluşmak bizim içinde heyecan vericiydi” açıklamasını yaptı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi de Hatay´ın yöresel ürünlerinin, lezzetlerinin ve değerlerinin tanıtıldığı etkinliğe katıldı. HBB yetkilileri, etkinlikte künefe, tepsi kebabı, kuzu çevirme, içli köfte (oruk) gibi yemekler ve zeytinyağı, nar ekşisi, peynir, salça gibi Hatay´a özgü yöresel ürünlerin tanıtıldığı ifade etti. Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), alanında kurduğu stantlarla kent ve ilde yapılan hizmetlerin tanıtımının yapıldığını belirtti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22