Hatay heyeti ´adalet´ yürüyüşünde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun milletvekili Enis Berberoğlu´nun tutuklanmasının ardından “Adaletin olmadığı ülkede yaşamak istemiyoruz.

16.06.2017 11:41:55 0
Hatay heyeti ´adalet´ yürüyüşünde

Sadet Berkyürek/SES

Bu yürüyüş adalet yürüyüşüdür. Adalet isteyen herkes bu yürüyüşe katılmalıdır. Adalet, adalet, adale. Tüm dünya duysun. Köylüler, işçiler, memurlar için, hepimiz için adalet istiyoruz, herkes için adalet istiyoruz” diyerek başlattığı yürüyüşe Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha´nın yanısıra Hatay´dan CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de katıldı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sosyal medya hesabından ´adalet ve hukuk hepimize lazım, lütfen hep birlikte sahip çıkalım´ çağrısı yaparak, Ankara Güvenpark´tan başlatılan yürüyüşten görüntüleri de paylaşarak, 'Hukuk için, adalet için genel başkanımızla birlikte Ankara Güvenpark´tayız. Adımlarımız eşitliğe, adalete ve özgürlüğe doğru yol alacak' diye yazdı.

Hatay milletvekilleri yürüyüşte
Milletvekili Birol Ertem, 'Yolumuz uzun. Herkesin içinde ve eşit olduğu adalet için yoüroyuoruz' açıklamasını yaparken Milletvekili Serkan Topal ise 'Haksızlığa, hukuksuzluğa son vermek için, adaleti yeniden mülkün temeli yapmak hedefiyle, adalet için İstanbul´a yürüyoruz' dedi. CHP Milletvekili Mevlüt Dudu da yürüyüşün ´adaletin katline ve demokrasinin imhasına karşı başlatıldığını belirterek, 'Ankara´dan İstanbul´a kadar yürüyerek ve faşizme karşı direnişi başlatacağızb Adalet ve demokrasi isteyen herkesi yürüyüşümüze destek vermeye çağırıyoruz' paylaşımında bulundu. Maltepe Cezaevi önünden görüntüyle desteklediği ´Maltepe Cezaevi önünde demokrasi nöbetindeyiz´ mesajı veren Milletvekili Hilmi Yarayıcı ise Enis Berberoğlu´nun tutuklanmasını önümüzdeki süreçte CHP´ye yapılacak operasyonun ilk işareti olarak yorumladı.

Culha: Adım adım yürüyoruz
CHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın, PM üyeleri, milletvekilleri ve belediye başkanları birlikte adalet için yürüyüşe katıldığını bildiren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, ' Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun ´adalet´ mücadelesinde yanında olmak üzere Ankara´dayız. ´Adalet mülkün temelidir´ sözünün gerçek değerini bulması için yüz binlerle birlikte CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde adım adım yürüyoruz. Adalet herkes için gerekli.. Birleşe birleşe kazanacak ve ´Adalet´ kelimesi daha da anlam kazanacak' dedi.

Nehir: Sürecin destekçisi olacağız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun Ankara Güven Parkta başlattığı “Adalet” yürüyüşüne katılan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, 'Özlemini duyduğumuz bir eylem gerçekleşiyor. Türkiye´de halk çok sıkıştı. Toplumun adalet duyguları örselendi. Adaletsizliğin, hukuksuzluğun sürdüğü bir süreç yaşıyoruz. Adaletin yeniden tesis edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Adalet tesis edilene kadar genel başkanımızın arkasında olacağız. Bu sürecin destekçisi olacağız' açıklamasını yaptı.

İl Başkanlığında ´olağanüstü toplantı´
İlçelerde destek nöbetinin ardından ilçe yönetimleri dün saat 14.00´de Antakya´da İl başkanlığının çarısıyla olaganüstü toplandı. Toplantıda, CHP´ye yönelik bir tehdit olarak değerlendirilen Berberoğlu´nun tutuklanmasının ardından bir yol haritası oluşturulması ele alındı.

Arsuz´da ´sessiz´ adalet nöbeti
CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında MİT´e ait TIR´ların durdurulmasıyla ilgili görüntülere ilişkin davada 25 yıl hapse mahkum edilerek tutuklanması Arsuz´da da protesto edildi. Arsuz ilçe teşkilatı Karaağaç 2 Temmuz Parkı´nda sessiz eylem gerçekleştirdi. CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Arsuz Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Deveci, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Remziye Berkyürek ve üyelerin de katıldığı Karaağaç´taki sessiz eylem dün saat 11´de gerçekleştirildi. Eylemde partililer ´Adalet´ yazılı dövizlerle bir süre ´nöbet´ tuttu.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29