Hatay için ´İzmir modeli´ incelemesi

Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Tasarım Vakfı yöneticileri, kırsal kalkınma ve tarih projelerini incelemek üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi´ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

11.08.2017 10:33:32 0
Hatay için ´İzmir modeli´ incelemesi

 

Özellikle İzmir Tarih Projesi ve kırsal kalkınma alanındaki uygulamaları model olarak almak isteyen Hatay Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi´nden bir heyet, İzmir´de inceleme ve araştırmalarda bulundu. Hürriyet Gazetesi´nde yer alan habere göre Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Sait Günal, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Yıldız ve Tasarım Vakfı Başkanı Faruk Malhan´ın da aralarında yer aldığı heyet, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden çeşitli proje ve uygulamalar hakkında bilgi aldı. Hatay heyeti son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe´yi ziyaret etti.
Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, kentlerinin tarihi ve kültürel zenginliklerini ön plana çıkarmak hedefiyle yola çıkan Hatay Büyükşehir Belediyesi´ne Valilik olarak destek verdiklerini belirterek, 'Yürüttüğümüz bu çalışmaların bir ayağını da tarımsal kalkınma projeleri oluşturuyor. İzmir´de gördüğümüz yardım ve işbirliği bu anlamda bizi çok rahatlatacak' dedi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Sait Günal ise İzmir temaslarının vizyon açıcı bir mahiyette ve çok sıcak bir ortamda geçtiğine dikkat çekti. Özellikle 'İzmir Tarih' projesi kapsamındaki ´tasarım atölyeleri´ uygulamasının kendilerini bir hayli heyecanlandırdığını vurgulayan Günal, 'Geldiğimize değdi' diye konuştu.
Hatay´da yapılacak çalışmaların danışmanlığını yürüten Tasarım Vakfı Başkanı Faruk Malhan ise Hatay´ın botanik ve gastronomi açısından zengin, çok sayıda coğrafi işarete sahip bir kent olduğuna dikkat çekerek, ´İzmir Tarih´ projesi çatısı altındaki uygulamaları da kentlerinde yaşama geçirmek istediklerini söyledi. Prof. Dr. İlhan Tekeli´nin yön verdiği ´İzmir Tarih´ projesinin yanı sıra kalkınmaya yönelik projeleri de mercek altına aldıklarını dile getiren Malhan, 'İzmir´in bize bu kapıyı açması oldukça önemli' diye konuştu.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23