Hatay, kadim bir yerleşim merkezi

Milli Emlak Müdürlüğünden kiralanarak restorasyonu yapılan tarihi Antakya evi´nin Yeni Hatay Gazeteciler Cemiyeti binası ve müzesi törenle açıldı. Acılışa katılanlar binayı da gezdi.

HATAY 11.01.2018 18:14:41 0
Hatay, kadim bir yerleşim merkezi

 

Açılış töreninde konuşan ve kurdeleyi kesen Hatay Valisi Erdal Ata, 'Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum, böyle anlamlı bir günde Yeni Hatay Gazeteciler Cemiyetinin hizmet binasının açılışını yapmaktan da ayrıca memnuniyet duyuyorum. Hatay sizlerin de bildiği gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir yerleşim merkezidir. Dolayısıyla baktığımız zaman adeta bir açık hava müzesi gibidir. Burada göreve başladığım zaman iş adamlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına, odalara ilk tavsiyem tarihi değeri olan bir binayı alarak restore ettirmeleri ve kullanmaları olmuş idi. İşte gördüğümüz gibi geçmişin yorgunluğu ile diz çökmek üzere olan tarihi bir binanın tozunu aldığınızda, muhteşem güzellikte bir eser ortaya çıkıyor. Bu tarihi değerin yeniden ayağa kaldırılarak halkımızın kullanımına katkı sağlayan ve bu hizmette emeği olan herkese teşekkür ediyorum' dedi. Vali Ata, 10 Ocak´ın İdareciler Günü olduğunu anımsattı ve mülki idarecilerin, İdareciler Gününü de kutladı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, Hatay´da birçok tarihi dokunun ayağa kaldırıldığını ifade etti ve çalışmalara devam edeceklerini söyledi.
Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen ise açılışta yaptığı konuşmada HGC´nin 2010 yılında kurulduğunu anımsatıp, 'Binayı 4 yıl önce o zamanın valisi M. Celalettin Lekesiz´in de desteğiyle Milli Emlak´dan kiraladık. Büyükşehir Belediyesinin maddi destekleriyle bu eseri cemiyetimize kazandırdık' dedi ve katkı verenlere teşekkür etti.
HGC, binanın yapımını üstlenen ITR mimarlık şirketi mimarları Itır Bağdadioğlu, Alican Kaçmaz ve Tuğçe Yetişen´e de anı tabağı hediye etti.


Anahtar Kelimeler: Hatay kadim yerleşim merkezi

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00