Hatay kurban bayramına hazır mı?

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kentteki kasap, kurban satış ve kesim yerlerinde sıkı denetimler gerçekleştiren Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Zabıta Dairesi Başkanlığı´nca, mutlu ve huzurlu bir bayram için gereken tüm önlemlerin al

25.08.2017 11:06:09 0
Hatay kurban bayramına hazır mı?

Kurban kesim yeri için ise HBB açıklamasına göre Antakya ilçesinde 24, Defne´de 3 yer tespit edilirken, İskenderun da dahil diğer tüm ilçeler için adres mezbahaneler olarak gösterildi. Hatay Büyükşehir Belediyesi´nden yapılan açıklamaya göre kentteki kurban kesim yerlerinin belirlendi.

Kurban kesim yerine Antakya ve ilçeler ayırımı mı?
Antakya için 24, Defne´de 3 kurban kesim yeri açıklanırken, İskenderun´da olmak üzere kesim yeri olarak sadece mezbahaneler ve eski mezbahaneler gösterildi.
HBB açıklamasına göre kurban kesim yerleri Antakya´da Küçükdalyan Mahallesi´nde bulunan Antakya Mezbahası, Emek, Esentepe, Kanatlı ve Aksaray mahallelerindeki semt pazarları, HATMEK Semt Pazarı, Aknur Düğün Salonu karşısı Şah Kasabı önü, Tütüncü Camisi karşısı, Cumhuriyet Mahallesi Şehit Özen Polis Karakolu yanı, 2. İpek Sokak girişi, Kuşlar Kasabı yanı, Cebrail Mahallesi çamlık yanı, 500 Konutlar Vurman Kasabı önü, Betonsan arkası Kezban Apartmanı yanı, Ürgenpaşa Mahallesi Atasoy Kasabı önü, Altın Evler Sitesi ve Yaren Apartmanı önü, Şirince Mahallesi çınar önü, TOKİ İş Merkezi otoparkı, Adliye Sarayı arkası ve 2. Etap 2. Kısım, Akevler Mahallesi Zeytineli ve Çevikkolar Kasabı önü ile mezarlık yolunda bulunan Huzur Kasabı önü olarak gösterilirken Defne´de Armutlu Mahallesi Kapalı Semt Pazarı, Sümerler Mahallesi mezarlık yanı ve Samandağ yolu üzerinde bulunan Özge Kasabı yanı olduğu bildirildi. Diğer ilçeler için ise kurban kesim yerinin İskenderun Mezbahası, Kırıkhan Mezbahası, Samandağ Mezbahası, Dörtyol Mezbahası, Erzin Mezbahası, Arsuz Akçalı Mezbahası, Reyhanlı Mezbahası ile Yayladağı ve Hassa ilçelerinde eski mezbahalar olduğu belirtildi. Bunun yanı sıra belirlenen kurban satış yerlerinin dışında herhangi bir yerde kaçak olarak satış yapılamayacağını da belirtilen açıklamada, vatandaşların kurbanlıklarını Antakya Haraparası Mahallesi´ndeki lunapark önü ve Karpuz Hali yanından, Erzin´de Cuma Pazarı üstündeki alandan, Samandağ´da Merkez Mezbaha yanından, Dörtyol´da otoyol altından, Belen´de Pazar yerinden, İskenderun´da Hal arkası ve Fen Lisesi yanından, Kırıkhan´da hayvan pazarından, Reyhanlı´da eski meyve sebze pazarından alabilecekleri ifade edildi. Ayrıca, Yayladağı´nda çevre yolu yanında, Hassa´da pazar yeri yanında, Arsuz´da Karaağaç Mezbahası yanında, Payas´ta İstasyon Caddesi´nde, Kumlu´da semt pazarı yerinde ve Defne´de çevre yolu üzerinde bulunan geçici hayvan pazarı yanında kurulacak kurban satış yerlerinden de vatandaşların kurbanlıklarını alabilecekleri kaydedildi.


Anahtar Kelimeler: Hatay kurban bayramına hazır

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29