'Hatay, öğrenen şehir'

UNESCO tarafından 2017´de Yaratıcı Şehirler Ağı´na katılarak Gastronomi Kenti seçilen Hatay´ın bu yıl Öğrenen Şehirler Ağı´na dâhil edilmesinin tanıtım toplantısı, Antakya´daki UNESCO Hatay Gastronomi Evi´nde yapıldı.

GÜNCEL 20.12.2019 09:24:57 0

 

Antakya/SES
 Toplantıya, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, UNESCO Türkiye Milli Komite Genel Sekreter Yardımcısı İhsan Tolga Korucu, UNESCO Öğrenen Şehir Danışmanı Alperen Tosun, Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu da katıldı.
Tanıtım toplantısında Öğrenen Şehirler Ağı´nın ne olduğu ve Hatay´a yapması beklenen katkılarını anlatan koordinatör Fatma Dodurka, “Hem yaratıcı hem de öğrenen şehir unvanını dünyada kazanan tek şehiriz. Bu anlamda ilke imza atıyoruz. Bu önemli ağa dâhil edilmemizle birlikte birçok fırsat bizi bekliyor. Herkesin bu fırsatlardan faydalanması ve gelişmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Hatay´ın, UNESCO´nun Türkiye´deki görünen yüzlerinden biri olmasının önemli olduğunu anlatan UNESCO Türkiye Milli Komite Genel Sekreter Yardımcısı Korucu ise “2017 yılında Yaratıcı Şehirler Ağı´na katılan Hatay, 2019 yılında Öğrenen Şehirler Ağı´na dahil edildi. O zamanda yürütülen başarılı süreç bugün de devam ediyor. Hatay´ın yaratıcı ve öğrenen şehir olarak yerel kalkınma planlarına UNESCO´yu dâhil etmesini, kültürün birçok odağını bir araya getirerek bunu endüstriye dökmesini ve tüm bunları yaparken eğitimi sürdürülebilir hale getirmesini olumlu buluyoruz. UNESCO olarak Hatay´ın yaratıcı şehir ağı sürecinde gösterdiği kapsayıcı anlayışı öğrenen şehir sürecinde de sergilemesini bekliyoruz. Hem yaratıcı hem de öğrenen şehir olarak bu unvanı hak eden dünyada ilk ve tek şehir olan Hatay´ın başarılı olacağına inanıyoruz” diye konuştu. Toplantıda konuşan HBB Başkanı Savaş ise şu değerlendirmeyi yaptı: 'Hatay´ın elinde EXPO ile birlikte UNESCO´nun iki değeri var. Bir toplumu geliştirmek için o toplumun öğrenmeden uzak tutulmaması gerekir. Biz insanlarımızın öğrenme isteğini beşikten mezara kadar yüksek seviyede tutmak için adımları atıyoruz. Onun için Hatay´daki herkesi sahip olduğumuz altın bileziklere dört elle sarılmaya davet ediyorum.'

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57