Hatay ormanları yine ´yanıyor´

Hatay ormanları yanmayı sürdürüyor. Dörtyol kırsalında çıkan yangın sonrası Samandağ, İskenderun, Antakya, Belen´de de ormanlar yandı.

GÜNCEL 22.10.2018 12:01:14 0
Hatay ormanları yine ´yanıyor´

Akın Bodur/İskenderun

24 saatte çıkan orman yangınlarında da yine onlarca dönüm orman yok oldu; tarım alanları zarar gördü.

Samandağ´da iki yangın
Samandağ´ın iki ayrı mahallesinde çıkan yangın, ormanı etkiledi. Sinanlı mahallesinde cuma günü bahçe temizliği sırasında çıkan ve ormana uzanan yangında en az 5 hektar alan zaar gördü. Yangın havadan 1 uçak ve 1 helikopter karadan ise 8 arazöz, 4 su tankı, 3 teknk eleman 1 dozer, 5 itfaiye aracı ile müdahele edildi. Yangında daha çok tarım alanı yandı. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, bahçe temizliği yapan kişi ya da kişilerin diğer bahçelerin yanmasına ve ardından da ormana uzamasına yol açtığını ifade etti. Aynı kentte aynı gün İstiklal mahallesinde çıkan yangın da iki saatte konrlol altına alındı. Bu yangın 2018 yılında Hatay´da çıkan 84. yangın olarak kayıtlara girdi. Samandağ´daki yangında en az 8 hektar ormanlık alan zarar gördü; tarım alaları bu orana katılmadı.
Aynı gün Antakya´da St. Pierre Kilisesi yakınlarındaki dağlık-ormanlık alanda da yangın çıktı. Ekipler bu yangına da müdahale etti.

İskenderun ve Belen´de yangın
İskenderun´un Denizciler mahallesindeki kırsal alanda da küçük yangın çıktı ve yangın büyümeden kontrol altına alınıp, söndürüldü ve bölgede soğutma çalışması yapıldı.
Belen´in Soğukoluk (Güzelyayla) mahallesinde ormanlar birkez daha yandı. Orman yangınına 4 arazöz ve 1 teknik elamanla müdahale edildi. Orman yangınında 1 hektar orman zarar gördü. Yangının çıkış nedeni bilinmiyor, ancak yetkililer ´piknikçi ateşi´nden kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruyor.
Antakya´da bir fabrikada da yangın çıktı. Yangın HBB itfaiyesi ekipleri müdahale etti, orman müdürlüğü ekipleri de 4 arazözle katkı verdi ve yangın söndürüldü.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, bahçe temizliği için ilk yagışların beklenmesi gerektiği konusunda birkez daha uyarıda bulundu. Metorolojiye göre bölgeye dün yağışların beklendiği belirtildi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29