Hatay projelerini İTSO´da paylaştı

AKP Hatay milletvekili adayları Hüseyin Yayman ile Abdulkerim Güven, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası´nda (İTSO) yönetim kunulu ve meclis üyeleriyle biraraya geldi, hatay projelerini paylaştı.

SİYASET 20.06.2018 10:41:09 0
Hatay projelerini İTSO´da paylaştı

İskenderun/SES

İTSO Başkanı Levent H. Yılmaz da toplantıda, ‘istikrar ve güven ortamı´ mesajı verdi. Milletvekili adayları Hüseyin Yayman ve Abülkerim Güven´in İTSO yönetimi ve meclisiyle bir araya geldiği bilgilendirme toplantısında, Hatay için yapılması gereken projeler hakkında detaylı bilgi verdi, Hatay halkından destek hizmetlerin devamı için destek beklediklerini ifade etti.

Karayolları ve ziraat Bahçesini hatırlattı
Toplantının açılışında konuşan İTSO Başkanı Levent H. Yılmaz, milletvekili ve cumhurbaşkanı adaylarının geleceğe yönelik plan ve projelerini dikkat izlediklerini belirterek, ekonominin güçlendirilmesi açısından ‘istikrar ve güven ortamının´ önemine dikkat çekti. Yılmaz karayolları arazisinin bir an önce İskenderun halkının kullanımına kazandırılmasını istediklerini ifade eden Yılmaz, Ziraat Bahçesine yönelik niyetlerin de netlik kazanmasını beklediklerini söyledi. Taleplerini önümüzdeki günlerde raporlaştırarak sunacaklarını sözlerine ekleyen Yılmaz, “Yıllardır atıl vaziyette olan karayolları arazisinin bir an önce İskenderun halkının kullanımına kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz. İskenderun Ziraat Bahçesi arazisinin hastaneye dönüştürülmesi veya yeşil alan olarak kullanılması konusunu netlik kazanmasını bekliyoruz. İskenderun girişinin, şehre yakışır modern bir görünüm kazanması içi gerekli çalışmaların yapılmasını arzu ediyoruz.
Küçük Sanayi Sitesi´nin bir an önce bulunduğu yerden taşınması ve esnafın iş alanlarının genişletilmesinin zorunluluğuna da işaret eden Yılmaz, ayrıca Küçük Sanayi Sitesi´nin bulunduğu bölgeye, şehir trafiğini rahatlatması açısından otoban bağlantısının yapılmasının uygun olacağına inandıklarını söyledi. Yılmaz, “Dış ticaret yapan firmalarımız için çok önemli olan, Gümrük Kimya Laboratuvarının bölgemizde kurulmasını bekliyoruz. Limanımıza X-Ray cihazı alınmasının, araç ve konteynır tarama sistemini getirilmesinin oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

“Yapısal reformlar ertelenmemeli”
Yılmaz, şunları kaydetti: “İş dünyasının temsilcileri olarak gelecek hafta düzenlenecek olan seçimler konusunda, cumhurbaşkanı adaylarımızın ve partilerin gelecek planlarını ve hayata geçirmek istedikleri projelerini dikkatle takip etmekteyiz. Özellikle ekonomi politikaları konusunda vaat edilen hususların Güçlü Türkiye´nin tesis edilmesi için büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Toplumsal olayların ve siyasi gelişmelerin ekonomiyi doğrudan etkilediği günümüzde, sağlanacak istikrar ve güven ortamıyla, ekonomimizi daha güçlü hale getirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Kur, faiz ve enflasyon oranlarındaki artışın yarattığı risk ortamının ne kadar tehlikeli olabileceğini biliyor ve tedirginlik duyuyoruz. Bugün çeşitli şekillerde hazırlanan, günü kurtarmaya yönelik geçici tedbir ve paketler, ekonomimizin sürdürülebilirliğini sorgulanır hale getirmektedir. İş dünyası olarak bizler, köklü yapısal reformların bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz. Teknoloji üreten, inovasyon yapan, katma değerli ürün üreten ve rekabet gücü yüksek bir Türkiye için, yapısal reformların ertelenmemesi gerektiğine inanıyoruz.”

 


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00