Hatay, şehidini uğurlandı

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin´de bomba ve mayın arama tarama yapıldığı sırada el yapımı bombanın patlaması sonucu şehit olan Hataylı Piyade Sözleşmeli Er Kadir Hasan Demiral (23), dün törenle toprağa verildi.

HATAY 24.03.2018 10:22:43 0
Hatay, şehidini uğurlandı

Şehit Kadir Hasan Demiral´ın, geçen yıl sözleşmeli er olarak Şırnak´ta göreve başladığı, geçici görevle Afrin´de operasyona katıldığı belirtildi.
Antakya Mezarlık Kompleksi´nde düzenlenen törene Gençlik ve Spor Bakanı Osman Bak, Hatay Valisi Erdal Ata, Kültür Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Mevlüt Dudu, Adem Yeşildal, Hacı Bayram Türkoğlu, Serkan Topal, Mehmet Ahrazoğlu, askeri erkan, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Cenazede, şehit Demiral´ın babası Mustafa Sami ve annesi Döne Demiral, gözyaşlarını tutamadı. Demiral´ın yakınları şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Ailenin beş çocuğunun en büyüğü olduğu öğrenilen Şehit Sözleşmeli Er Kadir Hasan Demiral´ın enaze törenine en küçük kardeşi Eren Demiral (10), asker kıyafetiyle katıldı.
Şehit Piyade Sözleşmeli Er Kadir Hasan Demiral´ın cenazesi, Antakya şehitliğinde sonsuzluğa uğurlandı.
HBB Başkanı Lütfü Savaş Afrin´de teröristlerin kaçarken tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu, Antakyalı Piyade Sözleşmeli Er Hasan Kadir Demiral´ın şehit edildiği saldırı için kınama mesajı yayımladı. Savaş mesajında, şunlara yer verdi: 'Zeytin Dalı Harekatı´nda sınır güvenliğimiz için çetin bir mücadele veren ve Afrin´de eli kanlı terör örgütlerine geçit vermeyen askerlerimiz, devletimizin ve ordumuzun gücünü bir kez daha göstermiştir. Birliğimize ve gücümüze tahammül edemeyen terör örgütlerinin düzenlediği hain saldırılar ebediyete kadar amacına ulaşamayacaktır. Şer odaklarının gerçekleştirdiği hain saldırıyı kınıyor ve saldırıda şehit olan hemşehrimiz Kadir Demiral´a Allah´tan rahmet, ailesi ve sevenlerine sabır diliyorum.'


Anahtar Kelimeler: Hatay şehidini uğurlandı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00