Hatay Süper Amatör Ligi

Hatay Süper Amatör Liginde mücadele eden takımlar, maçlarını play-off için oynadı. Üç takım play-off mücadelesini elde ederken, son takım ise önümüzdeki hafta belirlenecek.

SPOR 24.02.2018 09:53:43 0
Hatay Süper Amatör Ligi

Samandağ Spor´un ardından, Dörtyol Esnaf Spor ve İskenderun Belediye Spor play-off için mücadelesini sonlandırdı ve hedeflerine ulaştı.

Esnaf: 2- Körfez: 0
Dörtyol Esnaf Spor, Körfez İskenderun Spor´u 2-0 mağlup etti. İskenderun Beş Temmuz Stadı dış sahasında oynanan ve Hatay bölgesi Hakemlerinden Mehmet Bayraktayoğlu, Ahmet Fındık ile Sergen Gençoğlu´nun yönettiği karşılaşmada, Dörtyol Esnaf Spor´un gollerini 74. dakikada Tolgahan Önar ile 77. dakikada Emre Erkin attı.
Bu sonuçla Dörtyol Esnaf Spor, ligde topladığı 54 puanla grup lideri Samandağ Spor´un ardından ikinci sıradayer aldı. Maçın 51. dakikasında, rakibi ile girdiği mücadelede Dörtyol Esnaf Sporlu futbolcu Mustafa Güleryüz´ün, elmacık kemiği kırıldı ve hastahanede tedavi altına alındı.

İskenderun Belediye de play-off´ta
Hatay Süper Amatör Liginde mücadele eden ve ligin bitmesine bir hafta kala play-off´ta oynamayı geçen hafta garantileyen İskenderun Belediye Spor, ligden çekilmesi üzerine sahaya çıkmayan Serinyol Spor´un 3-0 hükmen yenmiş sayıldı.
Bu sonuçla İskenderun Belediye Spor, ligde topladığı 50 puanla, Samandağ Spor ve Dörtyol Esnaf Spor´un ardından play-Off´a katılan üçüncü takım oldu.
İskenderun Belediyesi Sportif Direktörü Levent Erköse, Hatay Süper Amatör Liginde Play-Off´a katılma hakkı elde eden takımın başarısıne yaptığı açıklamayla değerlendirdi. Sezon öncesinde U-19 takımının süper amatör liginde de mücadele etme kararının doğruluğunu görmekten mutlu olduklarını ifade eden Erköse, 'Rakiplerimizin aksine şehrin genç futbolcularına güvenerek yola çıktık. Başarının esas mimarları teknik kadrodur. Teknik direktör Mehmet Kurt, Zihni Özdemir, Kenan Kurt ve emek veren tüm ekibe teşekkür ediyorum' dedi. Erköse, üç yıldır Türkiye şampiyonalarına katılan genç kadronun Play-Off maçları sonrası Bölgesel Amatör Ligi için mücadele edeceğini de belirtti.

Son takım belli olacak
Bu sonuçla Hatay Süper Amatör Liginde mücadele eden Samandağ Spor, Dörtyol Esnaf Spor ve İskenderun Belediye play-off´u garantiledi. Son takım ise oynanacak maç sonuçlarına göre belirlenecek.
Play-Off´a çıkacak dördüncü takım, gelecek hafta oynanacak karşılaşmaların ardından belli olacak. Körfez İskenderun Spor ve Armutlu Spor takımları, play-off için mücadele edecek.
Diğer karşılaşmalarında alınan sonuçlar ise şöyle oldu:
Yayladağı Spor: 0-Samandağ Spor: 2
Arsuz Gözcüler Spor: 2-Reyhanlı Belediye Spor: 3
Defne 2013 Spor: 1-Armutlu Spor: 4
Ekinci Spor: 6-Karaağaç Spor: 0.

Geçmiş olsun ziyareti
Hatay Süper Amatör Liginde mücadele eden Dörtyol Esnaf Spor´un yönetim, teknik heyet ve futbolcuları Körfez İskenderun Spor karşılaşmasında rakibi ile girdiği mücadelede elmacık kemiği kırılan Mustafa Güleryüz´ü tedavi gördüğü hastahaneye ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Hatay 1. Amatör Küme Play-Off maçları
Hatay 1. Amatör Kümede de play-off karşılaşmalarına devam edildi.
Dörtyol 9 Ocak Stadında oynanan karşılaşmada Dörtyol Belediye Spor ile Hatay Şirince Spor 1-1 berabere kaldı. Hatay Bölgesi Hakemlerinden Ömer Sözer, Ahmet Fındık ile Talha Zorver´in yönettiği karşılaşmada Dörtyol Belediye Spor´un golünü Mehmet Fer, Hatay Şirince Spor´un golünü de Burhanettin attı.
Antakya Nazım Koka sahasında oynanann karşılaşmada da Kaan Temizlik Spor ile Antakya Gençlik Spor takımları 2-2 berabere kaldı.
Bu sonuçların ardından Dörtyol Belediye Spor 9 puanla grup liderliğini sürdürdu. Lider 6 puanlaHatay Şirince Spor, 5 puanla Kırıkhangücü, 2 puan da Kaan Temizlik ve Antakya Gençlik Spor takımları izledi.


Anahtar Kelimeler: Hatay Süper Amatör Ligi

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29