Hatay CHP'de adaylık istifası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, 2023 genel seçimlerinde Hatay'dan milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

26.12.2022 15:08:00 0
Hatay CHP

İskenderun/SES

2014 yılında Antakya Belediye Başkan adaylığı ile başlayan siyaset hayatının milletvekili aday adaylıkları, iki dönem CHP Antakya İlçe Başkanlığı ve Hatay il başkanlığı olarak sürdüğünü belirten Parlar, "Siyasete atıldığım zaman 'neden siyaset?' diye soranlar; Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasal, sosyal, ekonomik ve hukuksal tablo karşısında sorumluluktan kaçamam, diye cevap verdiğimi hatırlıyorum. Bu sorumluluk duygusuyla çıktığım zorlu yolda bana güvenenlere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

20 yıllık AKP iktidarını "açlık, adaletsizlik ve ahlaki yozlaşma" ifadesiyle özetleneceğini savunan CHP'li Parlar, şu açıklamayı yaptı: "Bugün ülkenin içinde bulunduğu en önemli sorun hiç kuşku yo ki açlık sorunudur. Açlıktan hayatını kaybeden insanların ülkesi olduk, daha dün Eskişehir’de 6 yaşında bir yavrumuz açlıktan yaşamını yitirdi, acısı yüreklerimizde kor gibi. Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu bir diğer önemli sorun, soluduğumuz hava kadar değerli, içtiğimiz su kadar önemli olan adalet ve özgürlük sorunudur. Hukuk ve adalet, bir gün herkese lazım olacak. İktidara muhalif olan, iktidarın beğenmediği, siyasetçiler, bilim insanları, sanatçılar, gazeteciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnaf temsilcileri, öğrenciler gece karanlığında göz altına alınmakta, uydurma delil ve gizli tanıklarla haksız ve hukuksuz biçimde cezalandırılmakta ve siyaset yasağı getirilmektedir. Bu hukuksuzluğun en bariz ve canlı örneğini Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz yaşadık, yaşıyoruz. Daha geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, birkaç ay önce İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu haksız ve hukuksuz bir biçimde cezalandırıldılar ve siyaset yapma özgürlükleri ellerinden alındı. Bu adaletsizliğe ve hukuksuzluğa isyan etmemek mümkün değil. İsyan ediyoruz ve 'hak, hukuk ve adalet' talep etmekten asla vaz geçmeyeceğiz" dedi.
Ülkenin önemli sorunları arasında 'ahlaki yozlaşma' bulunduğunu belirten parlar, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bir asır önce 'Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ve meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.' diyen Gazi Mustafa Kemal’in Türkiye’sinden, 6 yaşında kız çocuğunu evlendiren tarikatların, cemaatlerin, şeyhlerin, dervişlerin, müritlerin ve meczupların Türkiye’si haline geldik, yüreğimiz sızlıyor, içimiz kanıyor. İşte AKP-MHP iktidarının Türkiye’yi getirdiği son nokta bu. İktidar yandaşlarına dahi bu böyle gitmez dedirten günlerden geçiyoruz. Tek adam esasına dayalı ucube başkanlık sistemi ile kaderi tek adamın insafına ve iki dudağı arasına mahkûm edilen Türkiye açlıkla, hukuksuzlukla, yozlaşmayla ve yolsuzlukla karşı karşıyadır. Halkın dertleri, insanların açlıktan ölmesi, yoksul olması iktidar sahiplerini ilgilendirmiyor artık.”


Anahtar Kelimeler: Hatay ' adaylık istifası

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62