Hatay havalimanı ve Belen geçidini sordu

CHP Hatay Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Av. Servet Mullaoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Belen Geçidi ve Hatay Havalimanında yaşanan sorunları sordu.

HATAY 15.06.2023 14:28:00 0
Hatay havalimanı ve Belen geçidini sordu

TBMM Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde, Hatay-Belen geçidinde yaşanan trafik sıkışıklığının giderilmesi için alternatif bir geçiş güzergâhı çalışmasının olup olmadığını soran Mullaoğlu, Hatay halkının Belen geçidinde yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

Mullaoğlu, Hatay Havalimanında uçuşların sık sık iptal edildiğini ve vatandaşların mağdur olduğunu belirterek, Havalimanındaki sorunların neler olduğunu, giderilmesi için ne gibi çalışmaların yapıldığını, bağlantı yolları ile birlikte sorunların ne zaman çözüleceğini ve uçuş sayılarının artırılıp artırılmayacağının yanıtlanmasını istedi.

Mullaoğlu, “6 Şubat depremleri sonrası Hatay ilimizde büyük bir yıkım yaşanmıştır. Birçok üstyapının yanı sıra ulaşım yollarımız ve Hatay havalimanımızda depremlerden olumsuz etkilenmiştir. Yaraların sarılmaya ve şehrin yeniden yapılandırılmaya çalışıldığı bu süreçte
uzun yıllardır devam eden Belen geçidi trafik sıkışıklığı sorunu ve havalimanımızda giderilemeyen bazı sorunlar ile deprem sonrası havalimanı bağlantı yollarında oluşan hasarlar bölge halkımızı sıkıntıya sokmaktadır” dedi.

Mullaoğlu, şu soruları yöneltti:

“Hatay halkının ulaşım sıkıntılarının çözünü için yıllardır sorun yaşanan Hatay-Belen geçidi için herhangi bir çalışmanız var mıdır? Belen geçidinin sağlıklı bir trafik akışına kavuşturulması amacıyla alternatif geçiş güzergâhı oluşturulmasına yönelik başlatılmış bir ihale süreci var mıdır?Sık sık uçuşları iptal edilen Hatay Havalimanımızın uçuşlara engel olan sorunları nelerdir? Bu sorunların giderilmesi için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Havalimanı bağlantı yollarının onarımına ilişkin bir girişiminiz var mıdır? Sorunların giderilmesi sonrasında Hatay Havalimanında uçuş sayılarının artırılmasına yönelik bir planlamanız var mıdır?


Anahtar Kelimeler: Hatay havalimanı Belen geçidini sordu

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19