Hatay Kitap Günleri 18-27 Kasım'da

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Antakya'da "Hatay Kitap Günleri" düzenleniyor.

GÜNCEL 22.11.2022 17:18:00 0
Hatay Kitap Günleri 18-27 Kasım

 

Nesrin Geyik/İskenderun
Hatay Kitap Günleri, Antakya EXPO alanındaki Kültür Sanat Sokağı’nda 18-27 Kasım tarihlerinde yapılıyor. Hatay Kitap Günlerine 17 yayınevi ve 19 yazarın katıldı. Edebiyat tutkunları panel ve imza günlerinde yazarlarla bir araya geleceği Hatay Kitap Günleri 18-27 Kasım tarihlerinde saat 11.00-20.00 arasında ziyaret edebilecek, imza günü ve panellere giriş ücretsiz olacak. 

Kitap, dijital dünyaya direniyor
Hatay Kitap Günleri’nin açılışında konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanvekili Adnan Özkaya, “Okuma ailede başlıyor, okullarda devam ediyor. Yayınevleri ve yazarların okurlarla buluştuğu bu günlerde ise pekişiyor" dedi. "Bir medeniyetin en büyük düşmanı cehalettir" değerlendirmesini yapan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da, ”Cehaletin en büyük düşmanı ise okumaktır” dedi. Saadet Partisi GİK Üyesi Necmettin Çalışkan ise, “Bugün tarihi bir an yaşıyoruz. Kitabın dijital dünyaya yenilmeden direnişini saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

"Çünkü sanat insanın ruhunu olgunlaştırır"
Hatay Kitap Günleri'nin açılış gününde okurlarıyla buluşan yazar Ahmet Ümit ve şair Haydar Ergülen, söyleşi yaptı ve kitaplarını imzaladı. Yazar Ümit, "Belediyelerin kitaba ve sanatçıya böyle bir alan açması mutluluk verici. Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesini diliyorum. Çünkü bir ülkenin temelinde sanat vardır. Sanat yoksa, sanayiyi, ticareti geliştirin hiçbir işe yaramaz. Çünkü sanat insanın ruhunu olgunlaştırır" diye konuştu. Okurlarıyla buluşan yazar Sibel Hürtaş da "Kadının her hali" adlı panelde, kadına yönelik erkek şiddetini anlattı ve kitabını imzaladı. EXPO’21 Hatay Genel Sekreteri İhsan Çakar, Hatay Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile kitapseverin katıldığı açılışta konuşan şair Ergülen de kitap fuarının önemli yazarların Hataylı okurlarıyla tanışmasına vesile olduğunu söyledi.

Okumanın önemini daha çok anlamamız gereken günlerdeyiz
Hatay Kitap Günleri’ni "Okumak yaşamaktır" sloganıyla düzenlediklerini ifade eden Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Lütfü Savaş,  yazılı yapılan açıklamaya göre, "Okumanın önemini daha çok anlamamız gereken şu günlerde kitapseverleri birbirinden ünlü yazarla buluşturmak için ‘okumak yaşamaktır’ mottosuyla Hatay Kitap Günleri’ni düzenledik. Fuarda yazarlar, sanatçılar ve gazetecileri ağırlayacağız. Sanatçılarla edebiyat, sanat ve şiir söyleşileri yapacak, ülkemizin içinden geçtiği süreci politik, ekonomik ve hukuki olarak panellerde değerlendireceğiz" dedi ve kültür sanat etkinliğine tüm Hatay halkını davet ediyorum. Şehrimizin zenginliğini kültür sanat etkinlikleriyle taçlandırmayı hedef edindiğimiz gibi halkımızı da sanatla buluşturmaya önümüzdeki projelerle devam edeceğiz” değerlendirmesini yaptı. 

Kimler katılıyor?
HBB'den yapılan açıklamaya göre, Hatay Kitap Günleri katılacak olan yazar, sanatçılar ve gazeteciler şöyle: Pelin Batu, Mine Söğüt, Yekta Kopan, Ercan Kesal, Şükrü Erbaş, Haydar Ergülen, Ahmet Ümit, Levent Üzümcü, Akif Beki, Yavuz Oğhan, Nasuh Mahruki, Seda Selek, Sibel Hürtaş, Ayşen Şahin, Barış İnce, Yılmaz Aslantürk, Murat Menteş, Cem Say ve Ayşe Dizman.


Anahtar Kelimeler: Hatay Kitap Günleri - Kasım'

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19