“Hatay´a önyargı ile yaklaşılıyor”

Hatay´a çok fazla ön yargı ile yaklaştığını belirten Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, “Son 6 yıldır yanıbaşımızda olan kardeş kavgası bizi olumsuz olarak etkilemekte. Varolan savaş bize gittikçe sığlaşan

21.06.2017 11:12:46 0
“Hatay´a önyargı ile yaklaşılıyor”

 

CNN Türk´te yayınlanan ´Güven İslamoğlu ile Yeşil Doğa´ adlı programın konuğu olan Başkan Savaş, Hatay için planlanan projelerin çıkış sağlayacağını söyledi. Çıkış projelerinden birini EXPO 2021´in oluşturduğunu kaydeden Başkan Savaş, Hatay´a önyargı ile yaklaşanların kent yaşamının içine katıldığında bundan kurtulduklarını ifade etti. Başkan Savaş, “Hatay´ın gündelik canlılığına kendinizi kaptırıyorsunuz. Çok fazla tv izlemeyen biriyseniz savaşın gölgesini asla burda hissetmezsiniz. Bütün bunlar bizim için bir artı. Son 6 yıldır yanıbaşımızda olan kardeş kavgası bizi olumsuz olarak etkilemekte. Varolan savaş bize gittikçe sığlaşan bir ekonomi olarak yansıyor' diye konuştu.

Çıkış projeleri arasında gösterdiği EXPO 2021 ile kentin geleceğe hazırlandığını da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Şehri geleceğe hazırlamak adına EXPO vesilesiyle tarihi mekanlarımızı zenginleştirerek gündelik hayata katmak, alt yapı sorunlarımızı kalıcı çözümlere ulaştırmak , Asi Nehri´ni Hatay´a kazandırmak, ulaşım imkanlarımızı kolaylaştırmak ve yeşil alanlarımız arttırmak gibi projelerimiz mevcut. EXPO bizim için olumlu bir güç olacak. Hemşehrilerimiz de EXPO için oldukça heyecanlandı. Bizde şeker var, su var, irmik var yani helvalık her şey var. Ama biz şimdiye kadar hiçbirşey yapmamışız. EXPO sayesinde gerçek değerlerimizin farkına varacağız' ifadelerine yer verdi.

Hatay değerleri de tanıtıldı CNN Türk´te yayınlanan programda Hıdırbey Köyü´ndeki Hz. Musa Ağacı´nı da ziyaret eden İslamoğlu, Musa Ağacı ile ilgili rivayeti izleyenlerle paylaştı, yapımı 150 yıl süren ve Çevlik Sahili´ne insan eliyle kurulmuş 7 metre yüksekliğinde, 6 metre genişliğinde, aynı zamanda 130 metre uzunluğunda olan Titus Tüneli´ni Hatay´a gelenlerin mutlaka görmesi gereken bir yer olduğunu söyledi. İslamoğlu, Türkiyenin en uzun plajı aynı zamanda Caretta Carettaların (yeşil deniz kaplumbağası) da yuvası olma özelliğine sahip Samandağ Çevlik Plajı´nı da ekrana taşıdı. Programında dağ ceylanlarına da yer veren İslamoğlu, Gölbaşı´nda yürütülen çalışmaları aktrdı.


Anahtar Kelimeler: Hatay önyargı yaklaşılıyor

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57