"Hatay’a sahip çıkanlarla çıkmayanların seçimi" diyen Savaş: Bu seçim, parti seçimi değil,

.

SİYASET 19.02.2024 15:13:00 0

İskenderun/SES
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Lütfü Savaş, Hassa'da düzenlenen toplantıda çiftçi, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi; Gülpınar, Bademli, Güdükali Mahallerini, Yozgat-Giresun Çarşısını, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığını ziyaret etti.

"Particilik yapmadan hizmete devam ediyoruz"
Hatay'a salt bir ideoloji ile yaklaşılmaması gerektiğini ifade eden Savaş, “Hatay ideolojik bir olay değil, ideal bir durumdur. Hatay'ı karıştırmak kolay ama yönetmek zordur. Kimse Hatay halkını mahzun ve garip yapamaz. Tarihinde 20 yıl boyunca bağımsızlık mücadelesi vermiş bir şehiriz. Bu seçim, parti seçimi değil. Bu seçim Hatay’a sahip çıkanlarla çıkmayanların seçimidir. Bizim arkamızda halk var. Siz de Hassa'dan omuz verin. Oy verenlerimizin sayısı artıyor. Durumuz çok iyi gidiyor. Buraya gelirken ve diğer ziyaretlerimizde de kim hangi partiye oy vermiş ona bakmıyoruz. Depremden sonra iş yükümüz arttı, gelirlerimiz düştü. Buna rağmen kıt imkânlarımızla, particilik yapmadan hizmetlerimize ve çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz" açıklamasını yaptı.

"Projelerimiz arasında evsizlere ev yapmak da var"
Toplu taşıma esnafına yapılan yakıt desteğini de anlatan Savaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hassa'nın Kırıkhan ve Dörtyol arasındaki bağlantı yollarıyla ilçenin ulaşım sorunun çözümüne büyük katkı sağlayacağız. Hassa'yı Dörtyol'a bağlayan yol projesini yakın zamanda hayata geçireceğiz. Projelerimiz arasında evsizlere ev yapmak da var. Seçim sürecinde reklam derdinde ve endişesinde değiliz. Tüm ülke geneli millet olarak zor durumdayız. Fakir fukara nasıl ev tutsun, nasıl çocuk okutsun? 2 milyon öğrenci okulunu dondurmuş. Bir üniversite öğrencisinin eğitim öğretim masraflarını aileler, karşılamayacak duruma geldi."
HBB bünyesinde yürütülen Kırsal Kalkınma programına ilişkin bilgi de veren Savaş, “Büyükşehir tarafından üretilen sıvı gübre; bitkilerin hızlı, sağlıklı ve gür gelişmesini sağlıyor. Hasat süresini kısaltan ve üründe erkencilik sağlayan sıvı gübre, çiftçilere ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Toprakta bulunan faydalı bitki, besin elementi düzeylerini ve o toprakta yetiştirilecek bitkilerin ihtiyacı olan gübrenin miktar ve cinsini belirlemek amacıyla da Hatay geneli toprak analizi yapmaya devam ediyoruz. Belediye olarak çiftçilerin zor durumda olduğunu biliyoruz. Biz de gerekli desteklerimizi veriyoruz."
22 yıllık iktidarın hâlâ Hassa'ya sanayi sitesi yapmamasını eleştiren, kentte faaliyet gösteren bazı birlik ve resmî kurum müdürlüklerinin ilçeden başka bölgelere taşınmasının ilçenin deprem sonrası kalkınmasını olumsuz etkileyeceğini anlatan Savaş, Yozgat-Giresun Çarşısında sık yaşanan elektrik kesintisinden dolayı işletmecilerin alışverişlerinde sorun yaşaması üzerine 2 adet jeneratör ve bank desteğinde bulunduklarını duyurdu. Büyük Birlik Partisi'nin seçim bürosunu da ziyaret ederek başarılar dileyen Savaş’a ziyaretlerinde CHP Hassa İlçe Başkanı Murat Göçer ve CHP'nin Hassa adayı Hüseyin Bağcı da eşlik etti.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00