Hatay´da 1.868 kişiyi koronavirüsten kaybettik

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 1 Mart-31 Aralık 2020 tarihleri arasında Hatay´da Covid-19 vakası sebebiyle bin 868 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

SAĞLIK 2.01.2021 20:13:54 0
Hatay´da 1.868 kişiyi koronavirüsten kaybettik

Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesinin pandemi sürecinde yapması gerekenleri yaptığını, ancak merkezi hükümetin Hatay´da alması gereken önlemleri almadığını savundu .

Hatay´da artan vakaların önüne geçmek için defalarca 15 günlük izolasyon çağrısında bulunduğunu söyleyen Başkan Savaş, “Pandemi konusunda herkesi elini taşın altına koymaya davet ettim. ‘Hayat eve sığar´ demek kolay. Ancak insanların ihtiyaçlarını karşılamadan evde kal diyemezsiniz. Biz belediye olarak üstümüze düşen her şeyi yaptık. 17 bin aileye ihtiyaçlarını gidermesi için kart dağıttık. Çocuklarımızın eğitimle ilgili ihtiyaçlarını karşıladık. 5 bin aileye her gün ekmek dağıttık. Hatay´da 55 bin aile temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda. 19 yıldır ülkeyi yönetenler bu durumu görmezden gelerek bizi eleştiremezler” dedi.

“Hatay susuz kalabilir”

Başkan Lütfü Savaş, kurak geçen kış mevsimi ve yaşanan su sıkıntısı ile ilgili endişelerini paylaştı. Savaş, “Karaçay Barajı´nda ve birçok noktada su seviyesi çok düştü. Eğer önlem almazsak tüm Hatay susuz kalabilir. Konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Tamamlandığında vatandaşlarımızla paylaşacağız. Mevcut suyumuzu verimli ve tasarruflu kullanmalıyız” diye konuştu.

“Aslantaş suyu 13 noktadan kirleniyor”

Lütfü Savaş, İskenderun´a Aslantaş Barajı´ndaki suyun 13 farklı noktadan kirlendiğini, bu nedenle verilmediğine ilişkin şunları kaydetti: “Osmaniye´deki iki ayrı noktadan çıkan su ırmaklar aracılığıyla baraja taşınıyor. Yapılan incelemelerde biyolojik ve kimyasal oksijen değeri normal seviyenin altında çıkması gerekir. Bu konudaki kanun ve yönetmelik; ‘kanalizasyon karışan su tesiste arıtılsa bile içme suyu olarak kullanılmaz´ diyor. Bana bu konuda baskı yapanlar kanun dışı iş yapmamı istiyor. Bunun bir de vicdani yönü var. İçmeyeceğim ve aileme içirmeyeceğim suyu Hatay halkına içirmem.”


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29