Hatay´da 2 Nevruz ateşi

21 Mart Nevruz Bayramı, İskenderun ve Dörtyol´da kutlanıyor. Nevruz ateşi Hatay´ın iki ilçesinde bir gün önce; 20 Mart´ta yakıldı.

İSKENDERUN 20.03.2022 14:10:40 0
Hatay´da 2 Nevruz ateşi

İskenderun´daki Nevruz Bayramı kutlaması, kentin Yıldırımtepe Mahallesinde, Dörtyol´da da Ocaklı Mahallesi Dede Korkut Sokaktaki Kanal 6 eski futbol sahasında yakıldı.

İskenderun´daki Nevruz Bayramı kutlamasına Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, HDP PM Üyesi Mehtap Sert, SYKP MYK Üyesi Talat Oruç, HDP Hatay İl Başkanı Kerem Nalbant, HDP İskenderun İlçe Başkanı Abdulkerim Şahin ile bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de katıldı. Katılımcılar, Grup Kaldırım´ın müzikleriyle halay çekti.

Nevruz ateşi alanda yakıldı

Nevruz ateşini katılımcılarla birlikte yakan Mersin Milletvekili Turan, cezaevinde bulunan milletvekilleri ve belediye başkanlarına selam gönderdiği konuşmasında, tarihe tanıklık edildiğini ifade etti. 'Gidiyorlar' diyen milletvekili Turan, AKP iktidarının yaplacak ilk seçimde gönderileceğini ifade etti ve 'Bu iktidar gitti, gidiyor' değerlendirmesini yaptı.

Nevruz´da milyonlarca insanın alanlarda ´barış çağrısında´ bulunduğunu ifade eden HDP Hatay İl Başkanı Nalbant ise 'Bu irada, hak ettiğini onurlu barışı inşa edene kadar vazgeçmeyecek. Savaş, acı ve gözyaşıdır. barış ise özgünlük, bir ortamda yaşamadır' dedi. Çatışmaların ülkeleri geriye götürdüğünü anlatan Nalbant, ülkenin kendi iç huzurunu tesis ettiği zaman komşu ülkelere de barış, huzur, sanat ve spor ihraç edeceğini belirtti.

Üç dilde kutlama

Türkçe, Arapça ve Kürtçe konuşmaların yapıldığı alanda katılımcılara seslenen HDP İskenderun İlçe Başkanı Şahin, özgürlük mücadelesinde bulunanların yogun baskılar yaşadığını söyledi. ´Savaşa hayır, barış hemen şimdi´ diyen ve komşularla barış içerisinde yaşamak istenildiğini belirten Şahin, 'Nevruz, mücadeledir, özgürlüktür. Barışı hep birlikte inşa edeceğiz' dedi.

Dörtyol´da Nevruz kutlaması

Dörtyol´daki Nevruz Bayramına da Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ile bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Dörtyol´daki kutlamada katılımcılar sanatçı Özlem Bağlayan´ın müzikleriyle eğlendi ve halay çekti.


Anahtar Kelimeler: Hatay Nevruz ateşi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57