Hatay´da 423 tekne avlanıyor

İskenderun Körfezi´ndeki balıkçılar, av sezonunun açtı. Balıkçılar, 15 Eylül´de teknelerle avlanmaya başladı. Su ürünleri av yasağının sonu ermesi üzerine Tarım ve Hayvancılık Hatay İl Müdürlüğü, tören düzenledi.

20.09.2017 10:44:43 0
Hatay´da 423 tekne avlanıyor

İskenderun Balıkçı Barınağındaki törene Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Hatay İl Müdürü Mehmet Andiç, Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi YK üyesi Mahmut Bilen, Su Ürünleri Şube Müdürü Ufuk Sakallı, Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Habip Dalgıç da katıldı. ´10 metreden küçük tekneler destekleme kapsamında alınsın´

Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Dalgıç, “İskenderun Balıkçı Barınağında 12 metre ve altı 200´e yakın, 12 metre üstünde de 80 dolayında balıkçı teknesi bulunuyor. İskenderun Körfezi, balıkçılık yönünden zengin bir bölge. Ancak Körfez´de balık stokları üzerinde av baskısı ve çevresel faktörlerin zararı bulunuyor. Geçmiş yıllarda devlet, balık stoklarını korumak ve balıkçılık filosunu küçültmek amacıyla 12 metre ve üzeri tekneleri destekleme kapsamında satın almıştı. 10 metreden küçük teknelerinde aynı destekleme kapsamına alınmasının faydalı olacağını düşünüyorum' dedi.

Yeterli balık tüketilmiyor
Törende konuşan Hatay Vali Yardımcısı Tetikoğlu, “Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşıyoruz ama istatistiklere baksak dünyada en az kişi başına balık yiyen toplumuz. Bunun sebebi balık yeme alışkanlığı olmayan bir millet olmamız ve balığın topluma çok pahalı bir yiyecek halinde sunulmasıdır. Mümkün olduğu kadar bunu tüketiciye daha ucuz hale getirmek gerekiyor. Sağlıklı nesiller yetişmesi için kesinlikle balık yeme alışkanlığı kazanmalıyız' diye konuştu.

Hatay, 152 kilometrelik kıyıya sahip
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Andiç de, ülkenin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu anımsatarak, deniz sınırımızın 8.300 kilometre olduğunu ifade etti. Andiç, 'Hatay, 152 kilometrelik sahil şeridi bulunan, Doğu Akdeniz´de, zengin balıkçılık kaynakları olan bir şehir. İlde 423 balıkçı teknesinde 5 bine yakın balıkçı çalışmaktadır' dedi. Yeni sezonda bol balık çıkması temennisinde bulunan Andıç, bunun da balık fiyatlarının ucuzlamasına yol açacağını söyledi. Andiç, 'En sağlıklı ve en doğal besin maddesi olan balığın vatandaşlar ve özellikle çocuklar tarafından tüketilmesi, sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir nesil yetişmesine büyük katkı sağlayacak” diye konuştu. Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi YK üyesi Bilen de yeni avlanma sezonun balıkçılara hayırlı olması dileğinde bulundu.
Temsili kurdele kesiminin yapıldığı törende, balıkçı teknelerinin denize açılmasıyla av sezonu başlatıldı.


Anahtar Kelimeler: Hatay tekne avlanıyor

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22