Hatay´da 5 atama

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle

GÜNCEL 9.08.2019 10:33:59 0
Hatay´da 5 atama

Nesrin Geyik/İskenderun

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi, Resmi Gazete´de yayımlandı. Atama kararnamesi ile 403 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi.
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan veya hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 403 mülki idare amirinin görev yerlerinin değiştirildiği belirtildi. Buna göre, İçişleri Bakanlığında görevli 10 mülki idare amirinin yerleri değiştirildi, 13 kaymakam ve 4 vali yardımcısı bakanlık merkezinde değişik görevlere getirildi. Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında görevli 29 mülki idare amiri ise yapılan değerlendirmeler neticesinde mülkiye müfettişliğine atandı. Merkezde görev yapan 5 mülki idare amirinin, vali yardımcılığı ve kaymakamlığa atamaları yapıldı. Kararname ile geçen dönemde de uygulanmasına gayret edilen atamalar ile vali yardımcıları kaymakamlık görevine getirilerek bu kapsamda 616 olan vali yardımcısı sayısı 3 yıllık süreçte 315´e indirildi.

Hatay´da hangi atamalar oldu?
Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi kapsamında Hatay Vali Yardımcıları Mahmut Hersanlıoğlu, Bilal Ölmez ile Erol Özkan´ın görev yerleri değiştirildi. Yayladağı ile Reyhanlı kaymakamları da kararname ile görev yerleri değiştirilen 403 mülki idare amiri arasında yeraldı.
2019 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan veya hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 403 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. 8 Ağustos tarih ve 30556 sayılı Resmi Gazetesi´de yayınlanan kararnameye göre Hatay´dan 3 vali yardımcısı ile 2 kaymakamın görev yeri değiştirildi.
Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, İzmir Tire kaymakamlığına; Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Yüce, Hakkari Derecik kaymakamlığına getirilirken Hatay Vali Yardımcıları Mahmut Hersanlıoğlu, Kahramanmaraş Vali Yardımcılığına; Erol Özkan, Kahramanmaraş Vali Yardımcılığına; Bilal Ölmez, Malatya Vali Yardımcılığına getirildi.
Hatay´da boşalan kadrolara ise şu isimler atandı: Yayladağı kaymakamlığına Karaman Ermenek Kaymakamı Tahin Yılmaz. Reyhanlı kaymakamlığına Çanakkale Vali Yardımcısı Ali Candan. Hatay Vali Yardımcılığına Burdur Kemer Kaymakamı Uğur Köroğlu, Hatay Vali Yardımcılığına Yozgat Vali Yardımcısı Salih Altun, Hatay Vali Yardımcılığına Niğde Hukuk Müşaviri Mehmet Öz.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00