Hatay´da 88 mahalle kırsala dönecek

HBB meclisi 88 mahallenin kırsala dönüş talebini, Arsuz/Altınözü/Antakya/Yayladağı ilçelerinin uygulama imar planlarını da görüşecek.

HATAY 10.12.2021 11:29:49 0
Hatay´da 88 mahalle kırsala dönecek

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere bugün saat 14.30´da toplanacak.

HBB Meclis Salonunda açılış, yoklama ve saygı duruşu ile 24 kasım tarihli karar özetinin okunmasının ardından başlayacak 2021 Yılı Aralık Ayı Olağan Toplantısında meclis gündemindeki 49 maddeyi görüşecek.

88 mahalle ‘kırsal´ olmak istiyor

Reyhanlı, Dörtyol, Erzin ve Altınözü ilçelerinde kırsal mahalleye dönmek isteyen 88 mahalle ile ilgili talep de bugünkü oturumda karara bağlanabilecek. Buna göre HBB Meclisi, Reyhanlı İlçesinde 31 mahallenin, Erzin İlçesinde 10 mahallenin, Altınözü İlçesinde bulunan 45 mahallenin, Dörtyol İlçesinde bulunan 2 mahallenin kırsal mahalle statüsüne dönüştürülmesine yönelik ilçe Belediye Meclisince alınan kararları görüşerek karara bağlayacak.

Antakya´daki Yaş Meyve ve Sebze Hal Kompleksi Yapım işine ait ihalenin 2021 yılında bitmeyeceği teknik olarak hesaplanması üzerine bütçe ödeneğinden yüzde 10´unun 2021 yılından, yüzde 90´ının ise 2022 yılları bütçesinden karşılanması
talebi ile ilgili komisyon raporununda görüşüleceği oturumda Belen sınırlyarında kalacak toptancı haliyle ilgili de teklif maddesi bulunuyor. Buna göre,

Belen´e bağlı Şenbük Mahallesinde Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali yapımı için kat karşılığı inşaat ihalesine çıkılması ve oluşacak ticari alanların yine 2886 sayılı devlet ihale kanunu hükümleri
gereğince satışına ilişkin Belediye Encümenine yetki verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Tarım Orman Komisyon raporları görüşülecek.

4 ilçenin uygulama imar planları gündemde

Gündemin ağırlığını ilçelerden gelen uygulama ve nazım imar planı değişikliklerinin oluşturduğu toplantıda Arsuz, Antakya, Yayladağı, Altınözü ilçelerinin 1/1000´lik uygulama imar planlarının komisyona havalesi bekleniyor.

Gruplar gündemi değerlendirdi

HBB´nin bugün yapılacak toplantı öncesi CHP ve AKP grupları yaptıkları grup toplantılarında gündemi değerlendirdi. İl Başkanı Adem Yeşildal´ın başkanlığında yapılan AKP grubunun toplantısına İskenderun ve Arsuz´un da içinde bulunduğu ilçelerin başkanları da katıldı.


Anahtar Kelimeler: Hatay mahalle kırsala dönecek

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    34,72% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2420,85% -0,48
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00