“Hatay´da da test birimi kurulmalı”

HDP Hatay İl yönetimi, sınır kenti özelliği yanında sığınmacı akışkanlığından dolayı Hatay´ın korana virüs salgını riskinin yüksek olduğunu belirterek, tanı testlerinin kolayca yapılabileceği birimlerin acilen kurulması çağr?

SİYASET 16.03.2020 11:55:40 0
“Hatay´da da test birimi kurulmalı”

İskenderun/SES

HDP Hatay il eş Başkanları Kerem Nalbant ile Aysel Eşiyok tarafından yapılan ortak açıklamada Sağlık Bakanlığı´nın açıkladığı 24 test biriminin içinde Hatay´ın yer almamasının kaygılarını arttırdığını kaydetti. Okulların tatil edilmesi gibi olumlu önlemlerin, risk altında bulunan tüm alanlara genişletilmesinin zaruri ihtiyaç olarak vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Başta eğitim, sağlık, ulaşım, turizm ve ticaret gibi yaşama dair tüm alanları etkilemesi sonucu neredeyse dünyada hayat durma noktasına gelmiştir. Türkiye de ise konu AKP ve sarayın insafına bırakılmayacak kadar hassastır. Korona virüsünden kaynaklı toplumda, korku ve panik havası oluşmaması için, sağlık bakanlığı başta, TTB olmak üzere ilgili tüm bilim kurullarıyla işbirliğine gitmelidir.Korana virüs salgını riski, en yüksek iller arasında ilimiz, Hatay önde geliyor. Ama test yapılabilecek birim yok. Hatay HDP İL ÖRGÜTÜ olarak, sağlık bakanlığına, Hatay Valiliğine ve Sağlık il müdürlüğüne çağrımızdır. Hatay´ın sınır kenti olması ve barındırdığı yüksek risklerden kaynaklı doğacak vakaların kolayca test yapacakları birimleri oluşturun. Ayrıca, Sağlık bakanının açıkladığı 25 test biriminin içinde, Hatay´ın olmaması kaygılarımızı arttırmıştır.”

Nevroz kutlaması iptal edildi

HDP Hatay İl Eş Başkanları Aysel Eşiyor ve Kerem Nalbant, koronavirüsün giderek yaygınlık kazanmasından dolayı 21 Mart´ta yapmayı planladıkları Nevroz Bayramı etkinliklerini iptal etme kararı aldıklarını bildirdi. Açıklamada, “Ülkemizin geçtiği böylesi zor bir süreçten, yüzlerce yıllık, baharın gelişini müjdeleyen ve özgürlüğün simgesi haline gelen, Newroz bayramını tüm insanlık açısından ciddi bir tehdit haline gelen, korona virüsünün giderek yaygınlık kazanması üzerine, toplum sağlığını önceleyerek başta, İskenderun ve Dörtyol ilçelerimizde 21 martta yapmayı planladığımız, Newroz bayramı etkinliklerini iptal ettiğimizi halklarımıza duyurur, Newrozun coşkusunu 1 mayıslara taşımak umuduyla tüm halklarımızı saygıyla sevgiyle selamlıyoruz” denildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23