Hatay´da ´el yapımı içki´ operasyonu

Hatay İl Jandarma Komutanlığı ile Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri ayrı ayrı düzenlenen operasyonlarda ‘el yapımı´ içkiye el koydu.

GÜNCEL 22.12.2021 13:11:28 0
Hatay´da ´el yapımı içki´ operasyonu

kaçak/sahte alkollü içkinin üretimi ve tüketicilere ulaştırılmasını önlemek amacıyla operasyonlarınının devam ettiği bildirildi. Polis ise İskenderun, Antakya ve Defne´de düzenlediği operasyonlarda el yapımı işçi ile sahte bandrollü sahte viski ele geçirdi.

Jandarma timlerinin Samandağ ve Defne´de yaptığı operasyonlarda, tonlarca el yapımı içki ele geçirildi. Hatay Valiliğinden yapılan ´basın bilgi notu´ açıklamasında şunlara yer verildi: 'Merdiven altı olarak tabir edilen, uygun olmayan koşullarda yasadışı olarak üretilen ve zehirlenme olaylarına sebebiyet veren sahte/kaçak alkollü içki ile mücadele çalışmaları kapsamında Samandağ İlçe Jandarma Komutanlığı dedektifleri JASAT ile Kaçakçılıkla Mücadele unsurları tarafından yaklaşan yılbaşı nedeniyle operasyon başlatıldı.

Operasyon kapsamında; Yaylıca mahallesinde yasa dışı imalathane ve depo olarak kullanılan, yetkisiz etil alkol satışı yapılan A.Ş. ve O.H. ye ait adreste yapılan arama sonucunda 1.293 litre satışa hazır halde ve 5.000 litre fermenteye bırakılmış olmak üzere toplam 6.293 litre sahte rakı ile damıtma sistemi ele geçirilmiştir. Şüpheliler A.Ş. ve O.H. ile ilgili adli ve idari işlemlere başlanmıştır. Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından uygun olmayan koşullarda yasadışı olarak üretilen ve zehirlenme olaylarına sebebiyet veren kaçak alkollü içki ile mücadele amacıyla başlatılan çalışma kapsamında Defne İlçe Jandarma Komutanlığı dedektifleri JASAT ile karakol ekipleri tarafından yaklaşan yılbaşı nedeniyle operasyon icra edilmiştir. Operasyon kapsamında; Harbiye mahallesinde yasa dışı imalathane ve depo olarak kullanılan, yetkisiz etil alkol satışı yapılan İ.B. ye ait adreste yapılan arama sonucunda 240 litre satışa hazır halde ve 600 litre fermenteye bırakılmış olmak üzere toplam 840 litre sahte rakı ile damıtma sistemi ve 175 adet satış esnasında kullanılacak şişe ele geçirilmiş olup şüpheli ile ilgili adli ve idari işlemlere başlanmıştır.'

Polisten 3 ilçede operasyon

Öte yandan polis de İskenderun, Antakya ve Defne´de düzenlediği operasyonlarda el yapımı içki ele geçirildi. Açıklamada şunlara yer verildi: “Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince kaçakçılık suçlarının önlenmesine yönelik yapılan çalışmalarda İskenderun´da; 500 paket gümrük kaçağı sigara, 261 litre el yapımı alkol, 33 şişe sahte bandrollü viski ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili 7 şüpheli yakalanarak haklarında 5607´den adli işlem yapılmıştır. KOM Şube Müdürlüğünce kaçakçılık suçlarına yönelik olarak Antakya ve Defne ilçelerinde Kuzeytepe, Maşuklu, Gümüşgöze ile Bahçeköy mahallelerinde 3 ikamet ve 1 işyerine yapılan eş zamanlı alkol operasyonunda; 260 litre sahte içki, 2.5 kg içki aroması, 150 paket kaçak sigara ele geçirilmiştir. olayla ilgili olarak İ.G., M.G., M.A. ve H.K. yakalanarak haklarında 5607 SKM´den adli işlem yapılmıştır.'


Anahtar Kelimeler: Hatay yapımı içki operasyonu

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Kaymakam adaylarına başarı belgesi

İHD Şube Başkanı Coşkun: Geçmişle yüzleşin

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

İskenderun yeniden suya teslim

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00