'Hatay´da enflasyon yüzde 45'

Hatay´da yaşanan ekonomik sıkıntıyı incelemeye alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Samsun Milletvekili Kemal Zeybek´in yaptığı görüşmeler sonrası hazırlayacağı raporuyla bölge ekonomsi hakkında değerlendirme ve daha derin bir inceleme

7.01.2019 10:47:43 0

Akın Bodur/İskenderun

Milletvekli Zeybek, CHP Genel merkzinn ülkenin 81 ilinde birer milletvekili görevlendirdiğini ve 81 milletvekilinin meslek odaları, sivil toplum kuruluşlarıyla yapacağı görüşmeleri rapor halinde genel merkeze ileteceğini, bunun parti için bir ön çalışma niteliğinde olduğunu belirtti. Zeybek, 'Ön çalışma sonrası ileriki günlerde bir heyet yeniden gelip çalışma yapacak. Bizim yaptığımız bir ön çalışma. Bu çalışmayla her il hakkında CHP Genel Merkezini bilgilendiriyoruz' dedi.

Üreticinin geliri daha da düştü
İskenderun CHP´de düzenlenen basın toplantısında konuşan milletvekilleri Zeybek, ekonomik krizin yoğun olarak hissedildiği Hatay´da enfalasyon oranının açıklanan rakamdan çok daha yüksek olduğunu belirtti. Hatay Milletvekili Suzan Şahin, CHP Hatay İl Başkanı Özgün, partinin İskenderun ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimleri, partinin İskenderun Belediye Başkanlığı aday adayları, kadın ve gençlik kolları ile üyelerin de katıldığı basın toplantısında konuşan Samsun Milletvekili Zeybek, Hatay´daki enflasyon oranının yüzde 45 olduğunu söyledi. Zeybek, 'Hatay´daki enflasyon şu anda yüzde 45´in üzrinde. Ama üretici açısından bakıldığında bu kesim gelir açısından yüzde 20-30 daha geride. Ben Hatay´da böyle bir ekonomi gördüm' diye konuştu.

'Gördüklerini rapora yazacam'
Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Antakya ve İskenderun´daki bazı meslek odası ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşme yaptığını, izlenimlerinin ilde birçok fabrikanın işçi çıkartıp, esnafın kepenk indirdiği, üreticinin desteklenmedi olduğunu ve gördüklerini raporuna yansıtacağını ifade etti.

'Yeniden ekonomik savaş vereceğiz'
'Türkiye´, ekonomi, dış politika gibi birçok konuda çok kötü durumda' diyen milletvekili Zeybek, ülkenin 16 yıldır çok kötü yönetildiğini söyledi. İktidarın Irak harekatına katkı verdiğini, Libya´da yaşanan olaylara göz yumduğunu, Ortadoğu´da hiçbir şey yokken kapitalizmin menfaatlerini sağlayanlar arasında yer aldığını savunan Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, 'Ülke, dünyanın gelişimi ile dünyaya ayak uydurma duruunda olmayan bilimsellikten uzak eğitim, daha çok kötü durumu getirdi. Şu anda 1919´da başlayan Kurtuluş Savaşı ile 1923´te ilan edilen Cumhuriyet döneminde, ülke 16 Nisan´daki referandumla kesintiye uğruda. 24 Haziran´da başlayan tek adam rejimi geldi. Biz bu yetkinin içerisinde yer almadık. Atalarımız, ülkeyi empelizme peşkeş çekenlere karşı mücadele verdi. Biz yeniden ekonomik savaşı vererek kazanacağız da biliyoruz. Ama bunlarla değil. Var olan demokrasi, hukuk düzeni darmadağın oldu, tek adam rejimi hakim oldu. 31 Mart´ta bunu değiştireceğiz' dedi.

'Çiftçi, 10 öncesinden daha kötü'
Hatay ziyartiyle yaşanan ekonomik sikıntıyı yerinde gördüğünü anlatan Samsun Milletvekili Zeybek, çiftçinin durumunun 10 yıl öncesinden daha kötü olduğun, yörede yetişen narenciyenin de destekten uzak olduğunu ama gübre, ilaç ve mazot fiyatlarının aynı sürede yüzde 500 oranında arttığını ifade etti. 'Bu çareyi yönetenler bulacak' diyen milletvekili Zeybek, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Biz bu gidişe ´dur´ diyeceğiz. Çünkü, bunlar ülkeyi, yoksulun yoksulluğu ile yönetme derdindeler.'
Geçen yıl hükümetin 77 milyar lira faiz ödemesi yaptığını, bu yıl ise faiz ödemesinin 119 milyar liraya yükseleceğini belirten Kemal Zeybek, '2020 yılında bu rakam 145 milyar liraya yükselmesi öngörülüyor. Hani bunlar ´borçları ödedik´ diyorlardı ya, o zaman bu faiz ödemeleri ne için yapılıyor? 31 Mart´ta hep beraber belediyeleri alacağız. Bunun yolu buradan geçiyor. Ülkenin kötü gidişine ´dur´ demenin yolu CHP iktidarıyla olacaktır. Biz ekonomiyi düzeltip, Ortadoğu´da yeniden barışı sağlayacağız. Demokrasi ve hukuk alanını geliştireceğiz' diye konuştu.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29