Hatay´da kanser tedavisi gören hasta sayısı kaç?

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay´da kanser vakalarının artmasının sebebini ve buna karşı alınan tedbirlerin oluş olmadığını önergeyle parlamentoya taşıdı.

SİYASET 8.09.2020 10:37:54 0
Hatay´da kanser tedavisi gören hasta sayısı kaç?

İskenderun/SES

Kanserin ölüm nedenleri arasında ülkemizde ikinci sırada yer aldığını anımsatan milletvekili Güzelmansur, 'Hava kirliliği, genetiği değiştirilmiş gıdalar, hormonlu sebze ve meyveler, hazır gıdalardaki katkı maddeleri, gelişen teknolojiyle birlikte radyasyonun yayılması, stresli yaşam gibi nedenlerle kanser, ülkemizde ölüm nedenleri arasında ikinci sıraya yükseltmiştir. Hatay´da da kanser teşhisi konmuş kişi sayısı ve kanser nedeniyle hayatını kaybeden Hataylı sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bu artış Hatay´da kanseri bir toplum sağlığı problemi haline getirmiştir. Kanser hastalığıyla mücadelede başarı oranını artırmada, erken tanın önemli. Bu anlamda Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) çok önemlidir' açıklamasını yaptı.

Bakan Koca´ya hangi soruları yöneltti?
Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM Başkanlığına verdiği ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Sağlık Bakanlığı, illerde KETEM kurulurken hangi kriterler kullanılmaktadır? Nüfusu 1 milyon 600 bini aşan, ayrıca 500 bin Suriyeli´ye de 9 yıldır ev sahipliği yapan Hatay´da neden sadece 3 KETEM vardır? Defne, Samandağ, Arsuz gibi nüfusu oldukça yoğun ilçeleride KETEM olmamasının nedeni nedir? Hatay´da son 5 yılda, kanser teşhisi konulan hasta sayısı yıllar bazında kaçtır? Bunun kanser türlerine göre dağılımı nedir? Hatay´da son 5 yılda, kanser nedeniyle hayatını kaybeden kaç vatandaşımız vardır? Kanser nedeniyle ölüm vakalarının kanser türlerine göre dağılımı nedir? Şu anda Hatay´da kanser tedavisi gören kaç hasta vardır?

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00