Hatay´da ‘kar´ mücadelesi

Kar yağışı ve buzlanma tehlikesinden dolayı Belen´in Benlidere, Kömürçukuru ve Atik mahalleleri ile Yayladığı ilçesinde taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

GÜNCEL 13.02.2020 11:47:50 0
Hatay´da ‘kar´ mücadelesi

İskenderun/SES

 Hatay Büyükşehir Belediyesi son günlerde kenti etkisi altına alan kar yağışıyla mücadelesini sürdürdü, kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi.
Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, kentin yüksek bölgelerinde ve bazı ilçe merkezlerinde etkisini hissettiren karın, ulaşımı ve günlük yaşamı olumsuz etkilemesinin önüne geçmek için yoğun çalışmalarını sürdürdü.
Büyükşehir ekipleri, Yayladağı´nın Görentaş, Aşağıpulluyazı ve Turfanda mahalleleri ile TOKİ yolunda; Altınözü´nün Hanyolu ve Çatbaşı mahallelerinde ve Belen´in Atik Mahallesi yollarında kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi.
Çalışmaları gece boyunca aralıksız sürdüren ekipler, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlayacak tedbirlerin alınması için Hatay Büyükşehir Belediyesinin tüm birimleriyle teyakkuz halinde olduğunu ifade etti.

Taşımalı eğitime 1 günlük ara
Olumsuz hava koşullarından dolayı Belen ve Yayladağı´nda taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Dün itibariyle hamile ve engelliler kamu çalışanlarına da idari izin verildi.
Belen Kaymakamlığından yapılan duyuruda İlçemizde yağan kar ve buzlanma tehlikesinden dolayı 12 Şubat Çarşamba günü İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Benlidere, Kömürçukuru, Atik mahallelerinde taşımalı eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.
Yayladağı Kaymakamlığı´ndan yapılan duyuruda da, ilçedeki kar yağışı ve aşırı buzlanma tehlikesinden dolayı bu kararın alındığı bildirildi. Kaymakamlık açıklamasında, “İlçemizde yağan kar ve aşırı buzlanma tehlikesinden dolayı 12 Şubat 2020 günü taşımalı eğitime bir gün ara verilmiştir, İlçemizde yağan kar ve aşırı buzlanma tehlikesinden dolayı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği 12 Şubat 2020 günü taşımalı eğitime bir gün ara verilmiştir. Aynı zamanda hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacaktır” denildi.

Derelere temizlik çalışması sürüyor

/resimler/2020-2/13/1151437409064.jpg

Hatay Büyükşehir Belediyesi, il genelinde kış mevsiminde sel ve taşkınlar yaşanmaması amacıyla önlemler almaya devam edildiğini belirtti
Ani yağışlarda taşkınlarının önlenmesi ve sel riskinin en aza indirilmesi açısından Hatay´ın her noktasında önemli çalışmalar yürütüldüğü belirtilen Hatay Büyükşehir Belediyesinin açıklamasında, 'Samandağ´ın Mızraklı mahallesi ile Defne´nin Armutlu mahallelerinde dere temizliği çalışmalarına başladı. Derelerin etrafını temizleyerek olası taşkınların yaşanması önleyen ekipler, çalışmalarını kısa sürede tamamladı. Hatay´ın 15 ilçesindeki dere yataklarında temizlik çalışmalarına devam edilecek. Büyükşehir belediyesi ekipleri, dere yataklarını dolduran ot, çamur ve atıkları temizleyerek görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılacak ve yağmurlar nedeniyle olası tehlikenin önüne geçilecek' ifadesine yer verildi.

23. köprü Defne ile Samandağı bağlayacak

/resimler/2020-2/13/1154498662717.jpg

Kent içi yaya ve araç ulaşımını daha da kolaylaştırmak ve güvenilir hale getirmek için alternatif yol arayışlarına ve çalışmalarına devam eden Hatay Büyükşehir Belediyesi, şkazandırılan köprü sayısının 23´e ulaştığını duyurdu.
Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından inşasına geçen aylarda başlanan, Büyükçat ve Aknehir mahalleleri başta olmak üzere Defne ile Samandağ ilçelerini birbirine bağlayacak olan köprünün yapımının tamamlandığı belirtilen yazılı açıklamada, 70 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki köprü ile birlikte şehre kazandırdırılan köprü sayısının 23´e ulaştığı kaydedildi.

 

 

 

 

 

 


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62