Hatay´da kardeşlik dili ağır basıyor

HDP Hatay milletvekili adayı Hülya Kavuk, iktidarın ´ötekileştirme dili´nin, her yere yansıdığını, bunun kullanılan dilde de görüldüğünü söyledi.

SİYASET 14.06.2018 11:39:14 0
Hatay´da kardeşlik dili ağır basıyor

Akın Bodur

Hatay´daki siyasetçilerin kullandığı dil ve üslubun daha iyi olsa da diğer illerde bunun aynı olmadığını ifade eden Kavuk, 'Hatay´da kardeşlik dili ağır basıyor. Zaten bunun aksi de kentin huzurunun bozulmasını getirir ki, devletin de buna izin vermemesi gerekiyor. Biz de HDP olarak kullandığımız dil ve üsluba dikkat ediyoruz. İktidar da seçim sonrası bu toplumun birlikteliğini düşünmeli ve ona görü dil ve üslup kullanmalıdır' dedi. Hükümet yaklaşımı, iktidar ve güç hırsının da bunda etkili olduğunu ifade eden Kavuk, 'Kullanılan dil ve üslup partimize bakışı etkiliyor. Partimizin milletvekillerini, cumhurbaşkanı adayını ´terörist´ diye ilan edebiliyor, yöneticiler. Biz de bunun böyle olmadığını, kapı kapı dolaşarak anlatıyor, bu algıyı kırmaya çalışıyoruz. Sadece kendimizi, çalışmalarımızı değil, onların yarattığı algıyı da kırmaya çalışıyoruz. Kendimizi bunu yapmaya sorumlu tutuyoruz' diye konuştu.
Partisinin İskenderun yöneticileri ve milletvekili adayı Naim Özbek ile birlikte gazetemizi ziyaret eden HDP Hatay milletvekili ikinci sıra adayı Hülya Kavuk, 24 Haziran seçimlerine yönelik partisine ilişkin bazı saldırılar olduğunu, Antakya´nın kırsalındaki Doğanköy mahallesi ve İskenderun seçim bürosunda da bunu yaşadıklarını anlattı. Kavuk, 'Doğanköy saldırısına ilişkin valiliğe bilgi verdik ve görüşme talebinde bulunduk, ama randevu bile alamadık' dedi.
1997´den beri sosyalist mücadelenin içerisinde olduğunu, HDP´nin Hatay il eşbaşkanlığı görevinde bulunduğunu, Defne Belediye Meclisi Üyesi adayı olduğunu da anlatan Hülya Kavuk, seçim çalışmalarını daha çok Samandağ, Defne, Antakya yöresinde yürüttüğünü belirterek, partisine yönelik ilginin o bölgede yoğun olduğunu söyledi. 'Halk bizi gül, çiçek, kolonya ve pirinç dökerek karşılıyor. O bölgede artık öyle karşılanıyoruz' diyen HDP Hatay milletvekili adayı Kavuk, partisinin halkın yüreğinde büyük yeri olduğunu düşündüğünü ve Hatay açısından artık bunun değişmez olduğunu ifade etti.

´Eşit şartlarda seçim olmuyor´
24 Haziran seçimlerinde partilerin eşit çalışma koşullarının bulunmadığını da belirten Kavuk, şöyle konuştu: 'Seçim güvenliğine ilişkin Hatay Valiliğinde yapılan toplantıya partimizin çağrılmaması, davet edilmemesi de seçim koşullarının eşil olmadığını gösteriyor. HDP, bugün Meclis´in üçüncü büyük partisi, ama seçim güvenliği toplantısına çağrılmıyor. Bence bu durum seçimin eşit koşullarda olmadığını gösteriyor. Basında da yer bulamıyoruz. Birkaç gazete hariç, yaygın medya partimize yer vermiyor. Ancak yerel basında bu böyle değil. Hatay´da yerel basın bize ve partimize mümkün olduğu kadar yer vermeye çalışıyor, ama biliyoruz ki onların da sıkıntısı var. Yerel basında yer alıyoruz ama yine de az...'

Kavuk: Halk Meclis´te olmamızı istiyor
Partisi HDP´nin Hatay´daki konumunun ili olduğunu, 7 Haziran seçimlerinin de ötesinde ilginin bulunduğunu ifade eden Hülya Kavuk, 'Halk bizim Meclis´te olmamızı istiyor. Umutsuzluğu kırmanın yolunun ´tek adamlığı´ sona erdirmekten geçtiğini biliyor. 7 Haziran sonrası oylarımıza göz diken iktidar, oylarımızı aldı. 7 Haziran, bu topluma umut oldu. Bugün de aynı şekilde ´tamam´ kampanyası halkta umut yarattı. Bu umut, ülkenin geleceğine dair bir umut, tek adamlıktan kurtulmanın umudu. HDP´nin Meclis´te olması, AKP´nin üstün olmamasını da getiriyor. HDP son dönemde Türkiye solunun da umudu haline geldi, gelmeyi sürdürüyor. Ve bunu da Meclis üzerinden oluşturması çok anlamlı. Bu kadar zengin bir aday çeşitliliği diğer partilerde yok. Partimiz kadın, genç, engellilerden adaylık parası almadı, parası olan erkeklerden de 2.500 lira aldı, olmayanlardan ise bir şekilde kampanya yapılarak bu toplandı' diye konuştu.

´Yeni jenerasyon bize daha yakın´
Partisi HDP´nin mücadelede olan, her zaman sokakta bulunan bir parti olduğunu belirten Hatay milletvekili adayı Hülya Kavuk, 'HDP´de bu durumun geriye düşme durumu yok' dedi. Hatay´da en az iki milletvekili çıkaracaklarına inandığını ifade eden Kavuk, CHP ve sol kesimden kendilerine yönelik bir ilginin bulunduğunu, bunun kullandıkları dil, sergiledikleri tavır, siyasi duruşlarından kaynaklandığını kaydetti. Hatay´ın her bölgesinden destek aldıklarını anlatan Kavuk, 'Hatay kardeşlik kenti. Halk da yerelde emeği bulunanların isimlerini milletvekili aday listelerinde görmek istiyor. Yeni jenerasyon (gençler) da bize yakın. Çünkü bugün seçmen olan gençler tek bir partinin iktidarında büyüdü ve başka bir iktidar görmedi. 24 Haziran seçimleri ülkenin geleceğinin seçimi olacak. HDP´ye verilecek oylar ve umut da sadece barajı aşsın diye verilmiyor. Bize göre 7 Haziran´a göre çok daha fazla umut var. Bu da muhalefetin kendisinden kaynaklanıyor. Sokaktaki muhalefet de bizi örnek görüyor' değerlendirmesini yaptı.


Anahtar Kelimeler: hülya kavuk HDP

TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00