Hatay´da korona oranı 3 kat arttı

Sağlık Bakanlığı, illere göre haftalık korona haritasını yayınlandı.

SAĞLIK 11.08.2021 13:11:36 0
Hatay´da korona oranı 3 kat arttı

Akın Bodur/İskenderun

 Bu verilere göre, Hatay´da korona vakası bir haftada üç katına yükseldi. 24-30 Temmuz tarihleri arasında Hatay´da her 100 bin kişide 76,12´ye yükseldi. Bu oran bir hafta öncesinde 27 olarak açıklanmıştı.

Hastanelerde korona servisleri doldu
Hatay´da koronavirüsün arttığı resmi rakamlarla da açıklanırken, artışın en çok yaşandığı ilçeler arasında İskenderun ve Arsuz yöresinin bulunduğu da belirtiliyor. İskenderun´daki hastanelere giden koronavirüs hasta sayısında artış yaşandı. İskenderun Devlet Hastanesinde korona servisinin dolması üzerine ikinci bir servis açıldı. Hastanede yatan hasta sayısı bir ay önce 2 kişi olurken, bugün bu sayının yüzlerle ifade ediliyor. Kentte özel sağlık hizmeti veren Gelişim Hastanesinin Covid-19 servisinin tamamen dolduğu öğrenildi.

İskenderun´da aşılama toplantısı
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden´in başkanlığında 'aşı olmayan kalmasın' konulu istişare ve koordinasyon toplantısı düzenlendi. Covid-19 ile mücadele kapsamındaki tedbir ve uygulamaların değerlendirildiği, aşı uygulamalarına ilişkin konuların ele alındığı toplantıda, aşı olmanın kişisel ve toplumsal sorumluluk olduğunu belirten kaymakam Yönden, aşı uygulamalarının ülke genelinde olduğu gibi ilçede de devam ettiğini, uygulamada yaygınlık ve kolaylık sağlamak üzere de 30 kişi ve üzerinde grup oluşturulması ve İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü ile irtibata geçilmesi halinde aşı ekibinin mahallinde aşı uygulaması yapılabileceğini belirtti. Bazı kurumların yöneticileri, oda temsilcileri ve muhtarların da katıldığı toplantıda konuşan kaymakam Yönden, 'Haftalık açıklanan vaka haritasında mavi kategoride yer almayı hedef olarak esas alıyoruz. Bu yönde hep birlikte azami gayret göstermeliyiz' dedi.

İskenderun´da ´maske, mesaje, hijyen´ denetimi
İskenderun Belediyesi, zabıta ekiplerinin kentte denetimlerine devam ettiğini bildirdi. Belediyeden yapılan açıklamada, 'İlçe genelinde iş yerlerinde maske, mesafe, hijyen ve ayrıca fiyat listesi denetimi yapan ekipler, gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerine yönelik denetim faaliyetlerine de düzenli olarak devam ediyor. Zabıta müdürlüğü ekipleri kent genelinde farklı noktalarda faaliyet ve denetimlerini sürdürüyor. Vatandaşların sağlığı ve huzurunun korunması için zabıta ekiplerimizin rutin kontrolleri devam edecek' ifadesine yer verildi.

Korona olanların evlerine belediyeden ilaçlama
İskenderun Belediyesi, koronavirüse karşı etkili bir şekilde sürdürdüğünü belirtti. İlçede koronavirüs testi pozitif çıkan vatandaşların evleri, resmi kurumlar ve toplu kullanım alanlarında dezenfekte çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade eden belediye başkanı Fatih Tosyalı, “Belediye temizlik işleri müdürlüğü tarafından oluşturulan dezenfekte ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Tedbiri elden bırakmayalım. Kent genelinde dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmaları farklı bölgelerde titizlikle devam ediyor. Halkın sağlıklı bir ortamda hayatına devam edebilmesi için dezenfekte işlemlerimizi sürdüreceğiz' açıklamasını yaptı.

Şoförlere randevusuz aşılama
İskenderun´da şoförler odasının başvurusu üzerine şoför esnafına randevusuz koronavirüs aşılaması yapılacak. Oda başkanı Erol Akın, odanın başvurusu üzerine kaymakamlık ve ilçe sağlık müdürlüğünün onayı ile aşı hakkı olup, aşısını yaptırmayan; birinci, ikinci veya üçüncü doz aşı sırası gelen esnafın minibüs garajında sağlık ekipleri tarafıdan bugün saat 10.00-12.00 arasında aşılarını yaptırabileceği belirtti.

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

  • BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,92% 0,12
  • EURO

    51,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7434,92% 1,41
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57