Hatay´da uyuşturucu operasyonları

Polisin Antakya´da düzenlediği uyuşturucu operasyonunda, 30.500 adet captagon, 202,72 gram takoz esrar ile 5.5 gram metamfetamin ele geçirildi.

GÜNCEL 26.10.2021 17:15:15 0
Hatay´da uyuşturucu operasyonları

Antakya/SES

Hatay Valiliğinden yapılan ´basın bilgi notu´ açıklamasında şunlara yer verildi: 'Hatay Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Antakya´nın Narlıca Mahallesinde durumundan şüphelenilerek durdurulan şahıslardan; 30.500 adet captagon, 2 adet ruhsatsız tabanca ve 11 adet dolu fişek, 202,72 gram takoz esrar, 5.5 gram metamfetamin ele geçirilmiştir. Şahıslar adli makamlara çıkarılmak üzere gözaltına alınmışlardır. Samandağ ve Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Samandağ/Kuşalanı mahallesinde ikamet eden Ş.A ile Reyhanlı/Oğulpınar mahallesinde ikamet eden C.Ş. isimli şahısların evlerinde uyuşturucu madde bulundurduğu bilgisi üzerine jandarma dedektifleri ve Tonaj isimli uyuşturucu madde arama köpeği ile birlikte şüphelilere ait evde yapılan arama sonucunda 40 gr. kubar esrar, 10 kök kenevir bitkisi, 29 adet tarihi eser niteliğindeki obje ile ruhsatsız 1 adet tabanca, 2 adet otomatik av tüfeği, 30 adet fişek ile 3 adet şarjör ele geçirilmiştir. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında adli işlemlere başlanmıştır. Antakya İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Serinyol Mahallesinde bulunan C.S. isimli şahsın kullandığı motosiklet ile şahıs üzerinde Antakya jandarma dedektifleri tarafından yapılan arama sonucunda; uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen 2.500 gr. Esrar, 14 gr. Metamfetamin ile 12 adet Extazy hap ele geçirilmiştir. Gözaltına alınan şüpheli şahıs sevk edildiği makam tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.Hatay İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Reyhanlı´da durumundan şüphelenilerek durdurulan araçta yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet şarjör, 17 adet fişek, 1 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 1 adet bıçak, 2,15 gram metamfetamin ele geçirilmiştir. Araçta bulunan 3 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, haklarında uyuşturucu madde kullanmak ve 6136 SKM´den adli işlem yapılmıştır. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekiplerince durumundan şüphelenilerek durdurulan iki şahıstan, 45.87 gram metamfetamin ele geçirilmiş, şahıslar gözaltına alınmıştı. Haklarında TCK´nın 188. maddesi Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti suçundan işlem yapılan 2 şahıs 22.10.2021 günü çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmışlardır. Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince uAntakya Alaattin Mahallesinde kovalamaca sonucunda durdurulan bir araçta yapılan aramada, 10.000 adet Captagon, 1 adet Hassas Terazi ele geçirilmiştir. Olay ile ilgili olarak gözaltına alınan iki şahıs çıkarılmış oldukları adli makamlarca tutuklanmıştır. Hatay Emniyet Müdürlüğü görevlilerince uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapan şahıslara yönelik olarak yapılan çalışmalarda; 2.077 adet extacy, 4 gram kokain, 1 gram metamfetamin ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili olarak üç şahıs adli makamlara çıkarılmak üzere gözaltına alınmıştır.'
Ayrı bir açıklamada da, Samandağ ve Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında icra edilen faaliyet esnasında Samandağ´ın Gözene Mahallesinde bulunan Ö.D. ile Dörtyol´un Yeşilköy mahallesinde ikamet eden S.İ. isimli şahısların ikametinde yapılan arama sonucunda 544 gr. kubar esrar, 132 adet captagon, 67 kök kenevir bitkisi 142 adet fişek ile 3 adet şarjör ele geçirilmiştir. Gözaltına alınarak adli makama sevk edilen Ö.D. tutuklanarak cezaevine teslim edilmiş, S.İ. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

2.521.600 kaçak makaron
Açıklamada, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Reyhanlı´da bir ev ve işyerinde yapılan aramada 1.465 paket gümrük kaçağı sigara, 42 paket (54.85 kg) gümrük kaçağı çay, 8 paket gümrük kaçağı nargile tütünü, 1.600 adet gümrük kaçağı makoron; Antakya´nın Cumhuriyet Caddesinde durdurulan bir araçta yapılan aramada ise 2.520.000 adet gümrük kaçağı makaronun ele geçirildiği ifade edildi. Ayrı bir açıklamada ise Hatay İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince İskenderun, Antakya, Belen ve Kırıkhan´da baz istasyonlarında gerçekleşen hırsızlık olayları ile ilgili yapılan çalışmalarda, 12 adet baz istasyonuna ait akü ele geçirildiği belirtilerek, 'Hırsızlık olayı ile ilgili iki şahıs yakalanmış haklarında adli işlem başlatılmış, aküleri satın alan şahıs hakkında ise hırsızlık malı satın almak suçundan işlem yapılmıştır' ifadesine yer verildi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22