“Hatay´da zafer barış yoluyla kazanıldı”

Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay´ın Anavatan´a Katılışının 78. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Barış yoluyla kazanılmış siyasi zaferlerden biri olan Hatay´ın Anavatan´a katılışının 78. yıl dönümünü idrak

22.07.2017 10:45:42 0
“Hatay´da zafer barış yoluyla kazanıldı”

 

Kardeşlik ve hoşgörü kenti olan Hatay´ın sahip olduğu sayısız kültürel değerlerin yanında iklimi, verimli toprakları, ticaret yolları üzerinde bulunması gibi ekonomik gerekçelerle de tarih boyunca işgalci güçlerin ilgisini üzerinde topladığını belirten Vali Ata, Birinci Dünya Savaşı sonrasında da yayılmacı devletlerin hedefi olan Hatay´ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün izlediği usta siyaset ve Hataylıların verdiği eşsiz mücadele örneği ile bağımsız bir devlet olmayı başardığını ve üzerinden bir yıl bile geçmeden Anavatan´a katılarak şanlı bayrağımızın gölgesinde yaşama kararı aldığını kaydetti.
Vali Ata, mesajında şunları ifade etti: Hataylıların kaynağını vatan sevgisinden alan onurlu mücadelesi sonucunda gerçekleşen bu bütünleşme, Türkiye´nin milli birliğini daha da perçinleyen anlamlı bir adım olarak tarihteki yerini almıştır. Bugün 78. yıl dönümünü kutladığımız Hatay´ın Anavatan´a katılışı, yarınlara emin adımlarla yürüyen ilimizin geleceğini inşa ederken de en büyük ilham kaynağımız olacaktır. Bu anlamlı gün vesilesi ile ‘Hatay benim şahsi meselemdir´ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Anavatan´a katılma kararı alan Hatay Devleti Meclisi Üyeleri´ni ve bu uğurda mücadele eden herkesi rahmet ve minnetle anıyor, tüm Hataylılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

“Hatay davası bir bağımsızlık mücadelesiydi”

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Hatay´ın anavatana katılışının 78. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Hatay insanı tüm dünyaya örnek olmaya devam etmektedir” dedi.
Mesajında Hatay´ın her zaman Türkiye Cumhuriyeti´nin öz evladı olduğunu ifade eden Başkan Savaş, “Tarih boyunca onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış ve yüzlerce kültürü içselleştirmiş güzel şehrimiz tarihin her sahnesinde Türk yurdu olarak bilinmiştir. Milli mücadelenin bağımsızlık ateşinin yakıldığı serhat şehir Hatay, geç de olsa ait olduğu anavatanına kavuşmuştur. Vatan sevgisiyle beslenen, Misakımilli´nden asla ve kat´a taviz vermeyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, kahraman silah arkadaşlarının ve Hataylıların verdiği onurlu bağımsızlık mücadelesi sonucunda anavatanına kavuşan şehrimiz, milli birlik ve bütünlüğümüzün bir kat daha güçlenmesini sağlamıştır” değerlendirmesini yaptı.
Gücünü her zaman birlikteliğinden alan, geçmişten günümüze getirdiği maddi ve manevi tüm zenginlikleri sevgiden, barıştan ve kardeşlikten yana değerlendiren Hataylıların, tüm dünyaya örnek olmayı sürdürdüğünü de fade eden Başkan Savaş, şu görüşleri dile getirdi: “Ne mutlu bize ki aydınlık Türkiye Cumhuriyeti´nin bir parçasıyız. Ne mutlu bize ki şanlı bayrağımızın yılmaz bekçisiyiz. 78. yılını kutladığımız bu anlamlı günün hepimize kutlu olmasını temenni ediyorum.”

 

Karasayar´dan 78. yıldönümü mesajı
Hatay davasına emek verenleri andı

Hatay´ı insanlık tarihinin başladığı ilk andan itibaren sahip olduğu zenginlikle her zaman cazibe merkezi olmayı başarmış bir kent olarak tanımlayan AKP Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, Hatay´ın anavatan´a katılışının 78. yıldönümü mesajında Hatay mücadelesinde hayatını kaybedenleri, emek verenleri ‘şükran duyguları´ ile andı.

Hatay´ın Türkiye Cumhuriyeti`nin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan ve anavatana katılmasının milli birliğimizin önemli bir göstergesi olarak yorumlayan Karasayar, “Hataylıların kaynağını vatan ve millet sevgisinden alan onurlu mücadelesi neticesinde gerçekleşen bu bütünleşme, genç Cumhuriyetimizin ve milli birliğimizin gücüne güç katmıştır” dedi.

Karasayar, mesajında şunları ifade etti: “Milletçe birlik ve beraberliğimizi her şeyin üstünde tuttuğumuzu bu kucaklaşma ile bir kez daha gösterdiğimiz gibi, bugün de ortak değerler etrafında kenetlenmiş olarak İstiklal ve Cumhuriyetimizi ebediyen korumaya kararlıyız. Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşundan bu yana Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün, ´Yurtta barış, dünyada barış´ ilkesinden ayrılmamış, diplomasiye öncelik veren dış politika yaklaşımlarıyla, barışın sürekli kılınmasına büyük özen göstermiş, bir istikrar öğesi olarak dünyanın saygınlığını kazanmıştır. Hatay´ın Anavatan´a katılması bunun en anlamlı göstergelerindendir. Türk Milleti, ulusal birlik ve dayanışmanın güçlendirilmesi yönünde büyük hizmetlerde bulunan Tayfur Sökmen´in çabalarını her zaman takdirle anımsayacaktır.”


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00