Hatay'da hangi ilçeler rengini koruyacak?

İlçelerden notlar… Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile İskenderun'da CHP ile AKP arasındaki oy oranı farkı bıçak sırtında giderken ilçelerdeki ilk veriler ilginç sonuçlara işaret ediyor.

SİYASET 31.03.2024 21:34:00 0
Hatay

Antakya’da düşen seçmen sayısı, kayıtlı olup ulaşım sorununu çözemeyen veya oy kullanmaya gelmeyen seçmenlerle merkez ilçede oy kullanma oranı hayli düşük gerçekleşirken kent merkezlerinin aksine ilçelerde kırsala doğru katılım oranının yükseldiği gözlendi.

Erzin’de Ökkeş Elmasoğlu’nun aday gösterildiği ve aradaki farkı açan CHP’yi MHP’nin takip ettiği görülürken Arsuz’da da CHP’nin AKP karşısında açık bir farkla oy aldığı görülüyor.

Altınözü, Payas, Belen ve Kırıkhan’da ise AKP adaylarının oy oranının kapatılamayacak sınıra ulaştığı görülüyor. Kırıkhan’da seçim AKP'yi ikinci sırada Yeniden Refah Partisi takip etti. Özetle oranlar bu üç ilçede değişiklik yaşanmayacağını söylüyor. Kumlu'daki seçim sonucunu BBP ve MHP arasındaki küçük puan farkını lehine dönüştüren parti göğüsleyecekti. Altınözü'nde Rıfat Sarı, Belen'de İbrahim Gül, Payas'ta Bekir Altan başkanlıkta yeni dönemi başlatmış olacak. 

Defne’deki yarış ise TİP ile CHP arasında geçiyor. Son verilere göre CHP’nin adayı Halil İbrahim Özgün’ü TKP adayı Hizam Hasırcı’nın 9 puan geriden takip ettiği görülüyor.

Dörtyol’daki seçim ise açılan sandıkların oranlarına göre önde görünen CHP’nin adayı Bahadır Amaç ile MHP adayı Oğuz Uçar arasında geçeceği tahmin edildiği gibi gerçekleşti, Bahadır Amaç arayı açarak başkanlığa yaklaştı.

Kesin olmayan sonuçlara göre Arsuz, Dörtyol, Erzin ve Defne'de CHP, Samandağ'da TİP, Belen'de MHP, Kumlu'da BBP seçimi önde tamamladı.

HBB ve İskenderun'daki bekleyiş ise devam ediyor. İskenderun'da AKP'li Mehmet Dönmez ile CHP'li Mehmet Duduoğlu, HBB'de Lütfü Savaş ve Mehmet Öntürk arasındaki bıçak sırtı oy farkı kazananı belirleyecek. 


Anahtar Kelimeler: Hatay' hangi ilçeler rengini koruyacak?

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62