Hatay'da içmesuyuna yüzde 25 zam

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) Genel Kurulu, 2023 tahmini yılı bütçesi görüşmesinde, 01 Ocak'tan itibaren içme suyuna yüzde 25 zam yapılmasını kararlaştırdı.

GÜNCEL 22.11.2022 17:19:00 0
Hatay

İskenderun/SES
Kasım ayı oturumunda HATSU'nun önümüzdeki yılki mali yıl bütçesini görüşen genel kurulu, Hatay'da içme suyuna 01 Ocak 2023 tarihinden itibaren yüzde 25 oranında zam yapılansını oy birliğiyle kabul etti. 
2023 Yılına Ait Performans Programı, Gelir Ve Gider Bütçesi ve Bütçe Kararnamesi ve 2022 Mali Yılı Bütçesine ek ödenek eklenmesi ile "HATSU Atık Suların Kanalizasyon Şebekesine Deşarj Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasını", "HATSU Taşınır Taşınmaz Kaynak Ve Hakların Değerlendirilmesine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliği"nde değişiklik önerisini oy birliğiyle kabul eden HATSU Genel Kurulunda, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ile Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, HATSU’yu personel alımı ve tasarruf üzerinden eleştirdi. Eleştirilere yanıt veren HATSU Genel Müdürü Muhammed İkbal Polat, tasarruf politikasından da hiçbir zaman geri durmayacaklarını, fakat maliyet artışlarının  dile getirilmesi en doğal mevzulardan birinin olduğunu belirtti. 2022 yılında elektrik fiyatlarına gelen zamlala örnekler veren Polat, “2022 yılında sadece elektrik maliyetinde 9 ayda (Ocak-Eylül) yüzde 300’ün üzerinde bir artışın olması HATSU’nun elinde olan bir şey değil. Biz de bunun feryadını dile getirmekten çekinmiyoruz. Sizlerden beklentimizi dile getirmeye çalışıyoruz. Kuruma yaklaşık 38 iş makinesi ve iş makinelerinde çalıştırılacak operatör ve şoför alımı yapıldı. Bunun dışında kurumudan emekli olan gerek kadrolu işçiler, gerekse taşeron işçiler noktasında bunların yerlerini doldurmak ve daha iyi hizmet verebilmek amacıyla personel alımı gerçekleştiriyoruz. Bunun yanında soruşturmalar neticesinde işine son verilen veya vefat eden personel yerine de alımlar gerçekleştiriyoruz. Yürütmüş olduğumuz personel alımı politikasıyla alakalı teknik ve finansal olarak haklı gerekçelerimiz var. Şu anda HATSU bünyesinde 1.241 tesis bulunmakta ve bu tesislerde sadece güvenlik noktasında 3 bin güvenlik personeline ihtiyacımız var. Ama HATSU’nun toplam personel sayısına baktığımız zaman 2.030 civarındadır. Bu rakam da HATSU’nun personel ihtiyacı altında kalmaktadır. HATSU, bu ekonomik sıkıntıları altında her türlü tasarrufu yaptığı gibi personel alımı konusunda da tasarrufunu yapmaktadır" diye konuştu. 

"Güneş Enerji Santrali için binlerce dönüme ihtiyaç var"
Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ın, HATSU’nun Güneş Enerji Santrali ile ilgili adım atılmadığı yönündeki eleştiriye yanıt veren Polat, HBB'den yapılan açıklamaya göre, performans programında öz kaynaktan kullanılacak şekilde Rüzgar Enerji Santrali projelerimiz 2023 yılı bütçesinde mevcut olduğunu belirtti ve "HATSU’nun yıllık elektrik tüketimi 150 milyon kilowatt saat. Bu rakam çok ciddi bir elektrik tüketimimizin olduğunu göstermektedir. Güneş Enerji Santrali kurulumu için binlerce dönüm alana ihtiyacımız var. Buradaki alanlara yönelik tespit çalışmalarımız başlamış, hatta bu alanlara ilişkin tahsis taleplerimiz ilgili kurumlara iletilmiştir. Bu taleplerimizden bir kısmına ret cevabı gelmiştir. Bu alanların tahsisini el birliğiyle çözelim, HATSU’ya kazandıralım. HATSU’da Güneş ve Rüzgar Enerji Santrali yapımında gerekli adımları atabilsin" diye konuştu. 
 


Anahtar Kelimeler: Hatay' içmesuyuna yüzde

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19