Hatay'da idari izin ve esnek çalışma ’kademeli’ kaldırılıyor

Hatay’da, 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’da da yaşanan yıkım, hasar ve kayıplar nedeniyle başlatılan kamu kurumlarında idari izinli sayılma, dönüşümlü veya uzaktan çalışma uygulamaları ‘kademeli olarak’ sonlandırılıyor.

HATAY 6.06.2023 18:12:00 0
Hatay

Hatay Valiliği Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 31 Mayıs 2023 tarih ve 112644 sayılı yazısı ile başlatılan esnek çalışma uygulaması ile ilgili hizmet binaları ile çalışanların barınma ihtiyaçlarının karşılanma şartlarını sağlayan kamu kurumlarının şartlarının değerlendirilmesini talep edildi.

İskenderun’da ‘koşulu karşılayan kurum’ sonlandırabilecek

İskenderun’da ise ise kurum ihtiyaçlarına ve hizmet binalarının fiziki durumuna göre kurum amirlerinin değerlendirmeleri alınarak uygulamaya ‘kademeli’ geçiş yapılacak.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, konuya ilişkin gazetemize şu bilgilendirmeyi yaptı: “Depremden dolayı bazı kurumların binaları zarar gördü, fiziki koşullarından dolayı zor durumda. Hizmet binaları personelin tamamının çalışmasına imkan vermeyen kurumlarımızda hizmeti aksatmamak üzere dönüşümlü hizmet veriliyor. Bu nedenle kurumlardan genel durum değerlendirmesi yaparak bilgi vermelerini talep ettik. Gelecek bilgi doğrultusunda uygulama başlatılacak.”

Dörtyol uygulamaları ‘tamamen’ sonlandırdı

Dörtyol Kaymakamlığı ise, ilçedeki kamu kurumlarının ‘hizmet sunum mekanlarının ve genel olarak personelin barınma ihtiyaçlarını karşılayabilme şartlarının’ uygun olduğunu değerlendirerek ‘idari izinli sayılma, dönüşümlü veya uzaktan çalışma uygulamaları’nın tamamen sonlandırıldığını bildirdi. Dörtyol Kaymakamı Aydın Ergün tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda, uygulamanın 5 Haziran Pazartesi gününden itibaren sonlandırıldığı bildirildi.

İdari izinler Valilik kararı ile başlatılmıştı

Hatırlanacağı gibi 6 Şubat depremlerinin ardından olağanüstü hal ilan edilen illerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların idari izinli sayılmalarına veya uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma usullerine tabi tutulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı genelgesi yayımlanmıştı. Hatay Valiliği de 27 Şubat tarihli kararında ’kolluk kuvvetleri, sağlık hizmetleri, belediyeler ve 112 Acil Çağrı Merkezi hizmetlerini yürüten personeller ile kanuni izinler hariç; hamilelerin, 10 yaş altı küçük çocuğu olan kadın memurların, engellilerin, bakmakla yükümlü olduğu engelli çocuğu bulunanların, şehit yakını ve gaziler ile kronik hastalığı olan personelin ikinci bir talimata kadar idari izinli sayılmaları’nı duyurmuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19