Hatay'da kanser hastası sayısı kaç?

Hatay Milletvekili Tokdemir, ülke ve yörede görülen kanser türleri ile kanserli hasta sayısının kaç olduğunu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya önergeyle sordu.

SAĞLIK 4.02.2023 15:38:00 0
Hatay

İskenderun/SES

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, önergesinde "Hasta herhangi bir kanser şüphesi ile doktora başvurduğunda psikolojik savaş başlar. Tetkik sonuçlarını beklerken hissedilen belirsizlik, hastada kendi hayatının kontrolünün elinden alındığı duygusunu yaratır. Bu travmatik yaşanmışlık duygusal bir krize yol açar. Kanser ölümle ilişkilendirildiği, zamanla kontrolün güçleştiği, belirsizliklerin hâkim olduğu ve tedavi sürecinde yan etkilere neden olduğu, bireyi sosyal yönden etiketlediği için tehdit edici olarak algılanır" ifadesine yer verdi.

Tokdemir, bakana kanseri sordu

Milletvekili Tokdemir, TBMM Başkanlığına verdiği ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: "Türkiye’de görülen kanser türleri arasında en yaygın olan kanser türü hangisidir? Eldeki son verilere göre yıl yıl istatistiklerini açıklar mısınız? Türkiye’de erkekler ve kadınlarda yaşlara göre en sık görülen kanser türleri nedir? Kanser hastası sayısına göre Türkiye’nin 2022 dünya sıralamasındaki yeri nedir? Son verilere göre yıl yıl istatistiklerini açıklar mısınız? Hatay il genelinde kanser hastası sayısı kaçtır? Eldeki son verilere göre yıl yıl istatistiklerini açıklar mısınız?"


Anahtar Kelimeler: Hatay' kanser hastası sayısı ?

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19