Hatay’da zemin ve bölge durumuna göre inşaat izni başlayacak

HBB Başkanı Savaş, imar konusunda vatandaşların mağdur olmaması amacıyla bakanlıklarla görüşmelerinin devam ettiğini belirtti. Savaş, “İmarla alakalı hükümetle temaslarımız devam ediyor” dedi.

HATAY 5.07.2023 13:14:00 0
Hatay’da zemin ve bölge durumuna göre inşaat izni başlayacak

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Hatay’ın yeniden sağlam yapılanması için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Hatay’ın sıkıntılarını siyasi görüş farketmeksizin herkesin düşünmesi ve harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Savaş, imar konusunda 65 kurum ve kuruluşla görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Kentte yürütülen çalışmaları ilçelerde mahalle ziyaretleriyle yurttaşlarla da paylaşan Başkan Savaş, Hatay’daki enkaz çalışmaları hakkında mahalle sakinlerine bilgi veren Başkan Savaş, Antakya’nın Karaali Mahallesi, Büyükdalyan, Güzelburç, Maşuklu, Küçükdalyan, H.Ömer Alpagot, Orhanlı ve Emek mahallesi sakinleri ile biraraya geldi. Yıkılmış ve acil yıkılacak konutların yıkımının bittiğini söyleyen Savaş, ağır hasarlı ve diğer konutların yıkımının devam ettiğini halen yaklaşık 50 bin ağır hasarlı binanın daha yıkılacağını belirtti.

İmar konusunda vatandaşların mağdur olmaması amacıyla bakanlıklarla görüşmelerinin devam ettiğini belirten Lütfü Savaş, “İmarla alakalı hükümetle temaslarımız devam ediyor. Bundan sonra Hatay’da raylı sistem istiyoruz. Projelerimiz var. 65 kurum ve kuruluşla imar planları hakkında görüşmelerimiz devam ediyor. Şehrimizin sağlam ve sağlıklı yapılanması için çalışıyoruz. Akademisyenlerle de çalışmalarım var. Yapılacak konutlar için bakanlıklarla beraber ilçelerde bürolar kuracağız. Ona göre sağlam ve sağlıklı bölgeler için izinler verilecek. Elimizdeki verileri de bakanlıklara sunacağız. Zemin ve bölge durumuna göre inşaat izni vereceğiz. Katlar toprak yapısına uygun olmalı. 100 metreye kadar evlere devletten 500 bin hibe ve 500 bin de iki yıl ödemesiz faizsiz kredi verilecek” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesinin ana binasının yıkıldığını, tüm birimlerinin zarar gördüğünü ve ağır yara aldığını da sözlerine ekleyen Savaş, belediye olarak çok fazla personel kaybettiklerini, hastanede halen tedavi görenler olduğunu hatırlattı.

“SIKINTILAR ORTAK HAREKETLE AŞILABİLİR”

Lütfü Savaş sözlerine şöyle devam etti: Hatay’ın ticaret ve turizm açısından canlanması için elimizden geleni yapacağız. Ortak akılla Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak istiyoruz. Hatay’ın sıkıntılarını siyasi görüş fark etmeden herkesin düşünmesi ve harekete geçmesi lazım. İyi niyetle birbirimize destek olacağız.

Savaş, ilerleyen zamanlarda Hatay’daki ulaşımın rahatlaması için çalışmalar yapacaklarını ve otobüs hatlarını arttıracaklarını da açıkladı.

“İLAÇLAMALARI İLÇE BELEDİYELERİ VE HÜKÜMET KURUMLARI BİRLİKTE YAPMALIYIZ”

Hatay’daki ilaçlama konusunda yaşanan sorunlar hakkında da vatandaşlara bilgi veren Lütfü Savaş, “ Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak ilaçlama çalışmalarımız devam ediyor. Bakanlığın  genelgesinde ilaçlamayı ilçe belediyesi de yapabilir diye belirtiliyor. Hatay’ın her yerinde konteynerkentler oldu. İlaçlama alanımız çok fazla oldu ve yetişme şansımız zor olmaya başladı. Biz valiliğe de yazı yazdık” dedi.

“FATURALARI ALMAMA YETKİSİ TBMM’DE”

HATSU’nun göndermiş olduğu faturalar hakkında da açıklama yapan Savaş, “Gelir sıfır ama çalışıyoruz. Biz su faturalarını mecburen gönderdik. Biz de çok mağduruz. Ama bizim fatura göndermeme gibi bir yetkimiz yok. Türkiye Büyük Millet Meclisinin bu konuda karar alması lazım” ifadelerini kullandı. 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19