Hatay´dan 12 ilçede adaylar görüşülmedi

CHP´nin, İskenderun, Arsuz, Defne, Samandağ, Erzin, Kumlu, Dörtyol, Belen, Hassa, Altınözü, Kırıkhan, Altınözü ve Yayladağı´nda adayları 15 Ocak´ta belirlemesi bekleniyor

SİYASET 5.01.2019 09:30:29 0
Hatay´dan 12 ilçede adaylar görüşülmedi

Akın Bodur/İskenderun

Cumhuriyet halk partisi, dün yaptığı Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantısında 31 Mart Pazar günü yapılacak mahalle seçimlerde (yerel seçimler) aday olacak isimlerden 102´sini daha belirledi. CHP´de dün toplanan PM´de görüşüp, onaylanan 102 isim, görüşülmesi için MYK´ya gönderildi. Daha önce ilin üç ilçesinde aday belirleyen Hatay´ın 12 ilçesi için isimler gönüşülmedi. CHP´nin, İskenderun, Arsuz, Defne, Samandağ, Erzin, Kumlu, Dörtyol, Belen, Hassa, Altınözü, Kırıkhan, Altınözü ve Yayladağı´nda adayları 15 Ocak´ta belirlemesi bekleniyor. PM´de adaylardan Mersin için Vahap Seçer onay aldı.

Selin Sayek Böke aday mı?
CHP İzmir milletvekili olan Arsuzlu Selin Sayek Böke´nin de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığının konuşulduğu savunuldu. CHP MYK´da partinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve İstanbul´un ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi konusunun da konuşulduğu öğrenildi. İnternette www.gercekgundem.com adresinden yayın yapan sitenin haberine göre de CHP MYK´da İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenmesi konusunda anket yaptırılma kararı alındı. Yapılacak ankette Tuncay Özkan, Selin Sayek Böke, Abdül Batur ve Tunç Soyer´in isimleri oylanacak.

MHP´den genelge
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimleri öncesi teşkilatlara gönderdiği genelge ile Cumhur İttifakı´na gölge düşürecek açıklamalardan kaçınılmasını istedi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, Samsun´da yaşanan Cumhur İttifakı çatlağı sonrası partisinin il başkanlıklarına gönderdiği genelge ile uyarıda bulundu. Genelgede, 'Cumhur ittifakının siyasi birlikten ziyade ülke, millet, güvenlik ve tarihi çıkarlarımız gözeten bir bir beka beraberliği olduğu unutulmamalı. Cumhur İttifakı´nın saygınlığını zedeleyecek her türlü tutumdan uzak durun. Bu ittifak sıradan bir birliktelik, çıkar merkezli bir oluşum, siyasi dürtülere teslim olmuş bir yapı, küçük hesaplara tamah ve tevessül eden kaygan ve kaypak bir ortaklık değildir. artimizi karalamaya, siyasi tutumunu sulandırmaya, adaylarımızı yıpratmaya kasten teşebbüs edenler hakkında adli ve hukuki müracaatlar hızlı şekilde gerçekleştirilecektir' ifadesinin de yer aldığı belirtiliyor.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00