Hatay´dan Hazar´a kardeşlik köprüsü atıldı

Azerbaycan ile ‘Hatay´dan Hazar´a Kardeşlik Köprüsü Projesi´nin temeli dün Antakya´da atıldı.

GÜNCEL 5.03.2020 10:15:29 0
Hatay´dan Hazar´a kardeşlik köprüsü atıldı

Antakya/SES

 Azerbaycan´ın şehirleri ile Hatay´ın ilçeleri arasında kardeş şehir eşleşmeleri belirlendi.
Hatay´dan Hazar´a Kardeşlik Köprüsü Proje toplantısı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim, Azerbaycan Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev, Dünya Azerbaycan Kurultayı Koordinasyon Şurası İdare Heyeti üyesi Başar Kömür, ilçe belediye başkanları, HBB Meclis üyeleri, STK temsilcilerinin katılımıyla HBB´nin meclis salonunda gerçekleştirildi.
Suriye´nin İdlib şehrinde şehit olan askerler için saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Azerbaycan milli marşının okunmasıyla başlayan toplantıda Hatay´dan Hazar´a Kardeşlik Köprüsü projesinin ilk adımları atıldı, Hatay´ın ilçeleri ile Azerbaycan´ın şehirleri arasında kardeşlik bağları kuruldu.
Hatay´a gelip dayanışma göstermek istediklerini belirten Azerbaycan Türkiye Büyükelçisi Hazar İbrahim, İdlib´de şehit olan askerlere rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.
Azerbaycan ve Türkiye´nin güçlü ekonomik, sosyal ve kültürel bağları olduğunu vurgulayan İbrahim, “Ticareti daha fazla artıracağız. Bizim son yıllarda her yıl ortalama yüzde 30 ticarette artış var. Bu çok önemli bir rakam, çünkü bu yüzde 30 artış sadece petrol, doğal gaz dışındadır. Aynı zamanda Türk şirketleri Azerbaycan´da en çok devlet projelerine katılan şirketlerdir. Bu sadece Türk şirketlerinin iyi olmasına bağlı değildir, tabi iyiler, ama en önemlisi biz onları kendi şirketlerimiz gibi görüyoruz ve devlet projelerinde, önemli projelerde Türk şirketlerine biz üstünlük veriyoruz ve bundan sonra da bu devam edecektir” dedi.
Başar Kömür, Gazi Mustafa Kemal´in “Azerbaycan´ın sevinci bizim sevincimizdir, kederi bizim kederimizdir” sözlerini hatırlatarak bu sözlerin Azerbaycan ve Türkiye kardeşliğinin bugününe ışık tuttuğunu ifade etti.

İki devlet arasında kardeşlik bağının çok güçlü olduğunu, Azerbaycan´dan gelen kardeşlerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Başkan Savaş, toplantıdaki konuşmasında, “Bugün çok anlamlı ve önemli bir gün. İki devlet aynı milletin evlatları, Atatürk´ün bize emanet ettiği kırk asırlık Türk yurdu olan Hatay´da bir aradayız” diye konuştu.
Başkan Savaş, Azerbaycan´ın tarihte Anadolu´daki kurtuluş mücadelesine büyük katkıları olduğunu vurgulayarak her iki devletinde zor zamanlarda birbirinin yanında yer aldığını belirtti. Her alanda birbiriyle güç birliği içerisinde olan iki devletin evlatları olarak bu birliğe katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Savaş, bu hususta emeği geçen herkese teşekkür etti.
Başkan Savaş´ın konuşmasının ardından Azerbaycan´ın şehirleri ile Hatay´ın ilçeleri arasında kardeşlik eşleşmeleri belirlendi.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00