Hatay´dan iki şehit

Kırıkhanlı Ali Çeker ve Hassalı Ercan Can, sonsuzlukta

GÜNCEL 7.05.2019 12:21:41 0
Hatay´dan iki şehit

İskenderun/SES

Şırnak´ta terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Hataylı iki sözleşme er, şehit oldu. Şırnak´ın Yağızoymak bölgesindeki operasyonda şehit olan Hassalı sözleşmeli piyade er Ercan Can (24), sonsuzluğa uğurlandı. Hataylı şehit sözleşmeli piyade erler Ali Çeker ve Ercan Can, dün Kırıkhan ve Hassa´da ayrı ayrı düzenlenen devlet törenleriyle sonsuzluğa uğurlandı.
Hataylı şehit er Ercan Can´ın dün yapılan cenaze törenine Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, Mehmet Güzelmansur ve İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, askeri erkan, kamu kurumları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yurttaşlar da katıldı. Cenaze töreninde, şehitin babası Abbdullah Can´a Türk bayrağını vali Doğan teslim etti.
Piyade Sözleşmeli Er Ercan Can´ın (24) cenaze töreni Hassa´nın Aktepe Mahallesindeki Merkez Camii´nde yapıldı. Can´ın cenaze törenine Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ile Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Oğuz Tozak da katıldı. Şehit Sözleşmeli Er Ercan Can, Aktepe Mahallesi Bademli Şehitliği´nde toprağa verildi.
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, şehitlerle ilgili yaptığı taziye açıklamasında şunlara yer verdi: 'Şırnak´ da devam eden operasyonlar kapsamında; 05 Mayıs 2019 tarihinde Yağızoymak mevkiinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla yaşanan çatışmada Hatay´ın Kırıkhan İlçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Ali Çeker (1997) ve Hassa nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Ercan Can´ın (1995) şehit olduğunu derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlar olduğu şüphesizdir. Devletini ve milletini canından aziz bilerek bu ulvi makamlara yükselmiş olan şehit ve gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri ve Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri olacaktır. Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah´tan rahmet, kederli ailesine ve tüm yakınlarına sabır ve metanet niyaz ediyor, Türk Silahlı Kuvvetlerine, mesai arkadaşlarına ve yüce milletimize başsağlığı diliyorum.'
Şırnak´ta terör örgütü ile çıkan çatışmada şehit düşen Hataylı mehmetçikler Ercan Can ve Ali Çeker için taziye mesajı yayımlayan Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş ise şunları belirtti: 'Türk milletinin huzurunu ve ülkesinin bölünmez bütünlüğünü kendi canından üstün tutan iki kahraman vatan evladımızı şehit vermenin acısı içerisindeyim. Devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne saldırmak isteyen eli kanlı örgütler amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklar. Ay-yıldızlı bayrağımızın vatan topraklarında dalgalanması için canını hiçe sayan iki yiğit evladımızın aziz hatırasına sahip çıkacağız. Şehitlerimize Allah´tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı dilerim. Aziz Türk milletinin başı sağ olsun.'
Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, 'Şehit Ercan Can kardeşimizi baba ocağı Aktepe´de uğurladık. Şehidimize Allah´tan rahmet dilerim. Ailesine, sevdiklerine, hemşehrilerimize ve geride kalanlara Allah sabır versin. Milletimizin başı sağolsun' ifadesine yer verdi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04