Hatay’dan Datça’ya 5 koro ile müzik köprüsü

Muğla’ya bağlı Datça ilçesinde düzenlenen Türk Musikisi Federasyonu TÜMFED’in Datça Türk Müziği Günleri’nde Hatay, İskenderun ve Arsuz’dan 5 koro ile temsil edildi.

GÜNCEL 9.10.2023 13:04:00 0
Hatay’dan Datça’ya 5 koro ile müzik köprüsü

3-4-5 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlikte Arsuz Kültür ve Sanat Derneği (AKSİMDED) Türk Halk Müziği korosu, İskenderun Belediyesi Musiki Derneği ise Türk Sanat Müziği Korosu, Kadınlar Korosu, Türk Halk Müziği Korosu ve Arapça Şarkılar Korosu ile katıldı.

Teymur: Müzik dolu günler yaşandı

İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Başkanı Can Teymur, Datça Türk Müziği Günleri’ne katıldıkları 4 koro ile ‘müzik dolu günler’ yaşadıklarını belirtti. Teymur, “Datça Türk Müziği Günleri’ne İskenderun Belediyesi Musiki Derneği olarak, Türk Sanat Müziği Korosu, Kadınlar Korosu, Türk Halk Müziği Korosu ve Arapça Şarkılar Korosu olarak dört koromuzla katılmış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Tüm katılımcı korolarımızla Datça’da bir arada olmak, müzik dolu günlerin yaşamak gerçekten çok güzeldi. Bu büyük organizasyon için, başta TÜMFED-Türk Musikisi Federasyonu Başkanımız Sayın Hasan Kaya, Başkan Yardımcımız Doç. Dr. Sayın Halil Altınköprü, Festival Komitesi Başkanımız Sayın Ali Mümtaz Akıncı’ya, tüm değerli sanatçı-sazendelere ve bu festivalde emeği geçen tüm dostlarımıza en içten teşekkürlerimizi sevgi ve saygılarımızı sunarız” dedi.

Mazman: AKSİMDER olarak durur duyduk

Türk müziğinde koral seviyenin yükseltilmesinde karşılaşılan sorunlar ve çözümlerinin panelde ele alındığı etkinlikte Türk Halk Müziği korosu ile sahne alan AKSİMDER’in yönetim kurulu başkanı Hakan Mazman, etkinlikte deneyimleri de paylaşıldığını belirtti. Mazman, paylaşımında şunları kayretti: “TÜMFED Türk Müziği günlerinde Arsuz ilçemizin güzide derneği AKSİMDER olarak yer almak ve TRT Sanatçıları ile müzik insanlarının övgülerine mazhar olmak en büyük gurur olmuştur. TRT sanatçımız Ayşe Taş hanımefendinin konser sonrası bize gösterdiği ilgi ve övgü doğru yolda olduğumuzu gösterdi.Arsuz da kültür sanat adına attığımız her adımdan büyük gurur duyuyoruz.”


Anahtar Kelimeler: Hatay’ Datça’ müzik köprüsü

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19