'Hatay´ı kalkındırmak için çalışmaya devam edeceğiz'

31 Mart yerel seçimlerine ´millet ittifakı´nın adayı olarak katılan CHP´li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, seçmenin yüzde 55´inin desteğini alarak seçimi kazandı.

SİYASET 3.04.2019 10:21:39 0

Antakya/SES

 Antakya yöresindeki seçmen, seçim sonucunu Hatay Büyükşehir Belediyesi önünde halay çekerek ve havai fişek gösterisiyle kutladı.
Toplanan kalabalığa seslenen Savaş, “Hatay ülkesine sarıldı bayrağına sarıldı şehrine sarıldı, birliğine sarıldı. Bir damla olarak yola çıktık. Önce göl sonra deniz şimdi ise okyanus olduk. Bugün bizim bayram günümüz. Bugün bize yakışır bir şekilde bayramımızı kutlayacağız. Bugün Hatay´da demokrasi kazandı. Hepimiz kazandık. Bugün en önemli şey Hatay´da sevgi kazandı, huzur kazandı, birliktelik kazandı. Hepinizden Allah razı olsun' diye konuştu.
Savaş, HBB´den yapılan açıklamaya göre şunları söyledi: 'Beş yıl önce tsunamiye gelen Hatay halkı efsanedir. Hatay halkı bugün de efsane olduğunu bir kez daha gösterdi. 10 yıldır Hatay´ı nasıl kucaklayarak hizmet ettiysek. Bugün de aynı şekilde Samandağ ile Erzin´i kardeş yapmaya devam edeceğiz. Hatay´ı kalkındırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biliyoruz ki dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar. Hep birlikte galip geldik. Üç aydır uyumadan bize omuz veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bugün seçim sürecinde emeği geçen partili partisiz herkese teşekkür ediyorum. Sandıkların başında emek veren hem üyelere hem de müşahitlere teşekkür ediyorum. Demokrasinin tecelli etmesi için görev yapan polislerimize, askerlerimize ve memurlarımıza teşekkür ediyorum. Seni seviyorum Hatay.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22