"Hatay’ı 10 yıllık fetret devrinden kurtaracağız"

Dörtyol'da iftara katılan Öntürk, "Her bir kardeşimiz yeni Ramazan'lara sıcak yuvalarında kavuşana kadar durmadan, yorulmadan çalışacağız. 15 ilçemizle birlikte yeni Hatay’ı hayata geçireceğiz.

SİYASET 20.03.2024 19:00:00 0

"Hatay’ı 10 yıllık fetret devrinden kurtaracağız"

İskenderun/SES
Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, Hatay’ı 10 yıllık fetret devrinden kurtaracaklarını belirtti ve kaybolan 10 yılın hesabını mevcut HBB yönetiminden 31 Mart’ta soracağını söyledi. 


Dörtyol'da iftara katılan Öntürk, "Her bir kardeşimiz yeni Ramazan'lara sıcak yuvalarında kavuşana kadar durmadan, yorulmadan çalışacağız. Hatay’ı ayağa kaldırmak için el ele vereceğiz. 15 ilçemizle birlikte yeni Hatay’ı hayata geçireceğiz. Hatay’ı 10 yıllık fetret devrinden kurtaracağız. 10 yıldır uyuyan beceriksizlerin elinde hizmetsizliğe mahkum edilen kenti şahlanışa geçireceğiz. Sizlerden 31 Mart’ta bize tüm projeleri hayata geçirebilmek için destek vermenizi istiyorum" dedi.
Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Kemal Karahan ve Hüseyin Yayman, Cumhur İttifakı Dörtyol adayı Ömer Oğuz Uçar'ın da katıldığı Yeşilköy Mahallesindeki etkinlikte konuşan Öntürk, "Hatay’ın 15 ilçesinde olduğu gibi Dörtyol’da ve Yeşilköy’de de yol, su ve altyapı sorunları var. 186 kilometrelik deniz kıyısı olan kentte denize girebileceğimiz sahillerimiz yok. Kentin yılda 3 ürün aldığı bereketli topraklardan elde ettiği ürünleri pazarlayacağı hali yok. Yolu yok. Hatay’ın HBB yönetimi ile kaybedeceği bir 5 yılı daha yok" diye konuştu.
Defne'nin Hüseyinli, Çökek, Üzengili ve Çekmece mahallelerinde düzenlenen etkinlikte konuşan Öntürk, “Defne’nin tüm mahallelerinde yol, su ve altyapı sorunları mevcut. Çoğunda üçü birden yok. Maalesef HBB’yi 10 yıldır yöneten beceriksizler, Defne’nin tarihini, kültürünü, tarımını, suyunu ve doğal güzelliklerini değerlendiremedi. Defne eskisinden bile çok daha geriye gitti. Defne’yi gastronominin, tarımın, eğitimin, kültürün merkezi yapacağız. Gerçek belediyecilik çalışmalarla Defne’yi ihya edeceğiz" dedi. 


Hassa’da Hatay’ı kalkındırma sözü veren Öntürk, Sapanözü ve Koruhöyük mahalleleri ile konteyner kentleri ziyaret etti, Hassa’ya da Defne’ye de aynı hizmeti götüreceklerini ifade etti. Anketlerde en az 10 puan farkla önde olduklarını anlatan Öntürk, “HBB yönetimi Hassa’yı adeta unuttu. Mahallelerde altyapı, su ve yol sorunları mevcut. 1 Nisan’da yönetime geldiğimizde kış gelmeden mahallelerdeki sorunları çözeceğiz" dedi.
Erzin Seçim Koordinasyon Merkezi önünde Erzinlilere seslenen Öntürk, "Hükümetimiz Hatay’da tüm hak sahipleri için konut ve işyeri yapacak. Biz de Hatay’da entegre olarak yolları, su ve kanalizasyon altyapısını yapacağız. Bakanımızın verdiği söz üzere Hatay’da tüm hanelere doğalgaz ulaştırmak için 15 ilçede kısa süre içerisinde çalışma başlatacağız. Bakanlığımızın doğalgazı ilçelere getirmesinin ardından yolları da kısa sürede asfaltlayarak koordine şekilde tüm hizmetleri tamamlayacağız. Hatay’ı alt ve üstyapısıyla gelişmiş kentler kategorisine yükselteceğiz. Hizmetler için sizlerden tam destek bekliyoruz" dedi.
Toplantıda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,"Karadeniz’de keşfettiğimiz doğalgazı ile 1,5 milyon haneyi ısıtıyoruz. Keşifler de artacak. Hatay’da da tüm ilçelere doğalgazı kazandıracağız. Burada en büyük görev de halka düşmektedir. Sizlere hizmet etmeye talip olan Mehmet Öntürk’e yetkiyi vererek, 15 ilçede hizmetlerin önünü açarak, Hatay’ın kalkınmasını sağlayacağız. Ben de her daim yanınızda olacağım” diye konuştu. Toplantıya Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Kemal Karahan, Lütfi Kaşıkçı, MHP Hatay İl Başkanı Mehmet Fevzi Altay, Cumhur İttifakı Erzin adayı Erhan Akı da katıldı.
 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19