Hatay´ın 435 kilometre bölünmüş yolu var

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Hatay´da partisinin ilçe kongrelerine katıldı, bakanlığıyla ilgili inceleme yaptı ve bilgi aldı.

HATAY 29.01.2018 18:43:22 0
Hatay´ın 435 kilometre bölünmüş yolu var

 

Havaalanında Hatay Valisi Erdal Ata, milletvekilleri, HBB Başkanı Lütfü Savaş ve partilileri tarafından karşılanan Arslan, Hatay Valiliğini ziyaret etti, şeref defterini imzaladı ve valilik makamında değerlendirmede bulundu.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 'Ankara´da milletvekilleri ile Hatay´ın 15 ilçesindeki ihtiyaçları ve beklentilerini masaya yatırıyoruz. Bu ziyaretimiz de istişare yapmak açısından verimli bir çalışma ziyareti olur inşaallah. Sadece bakanlık olarak bizim Hatay ilinde 15 yılda yaptığımız yatırım miktarı üç milyar iki yüz milyon Türk Lirası. Hükümetimizden önceki dönemde Hatay´ın hiçbir ille bölünmüş yol bağlantısı yokken, bugün Hatay´ın komşu illerin hepsiyle bölünmüş yol bağlantısı var. Kaldı ki bununla da yetinmeyip daha fazlasını yapma hedefimiz var. Yine Hatay´da 2003 yılında 150 kilometre bölünmüş yol varken bunun üzerine biz 285 kilometre ilave ettik ve Hatay´ın bugün 435 kilometre bölünmüş yolu var. Hatay´daki bu sıcak karışım dediğimiz asfalt yolları 300 km´ye çıkarmış durumdayız' dedi. Hatay´da devam eden 11 projeleri bulunduğunu anlatan Arslan, açıklamasını şöyle sürdürdü: 'Projelerin yaklaşık maliyeti 1 milyar Türk lirası civarındaki Antakya-Yayladağı-Suriye hududu yolu 46 km´lik bir mesafe, bedeli yaklaşık 129 milyon Türk Lirası. İnşallah bu sene içerisinde tamamını bitirmiş olacağız. Antakya-Reyhanlı ayrımı Altınözü yolu yine proje bedeli 36 milyon TL. Onun da sıcak asfalt yapılması çalışmaları devam ediyor, bu sene inşallah bitirmiş olacağız. Hakeza İslâhiye- Hassa-Kırıkhan yolu yine önemli bir yol, bölünmüş yol projemiz 59 milyonluk bir proje. Bunu da inşallah önümüzdeki yıl bitirmiş olacağız. Antakya-Samandağ özellikle Samandağ gelişi dâhil, daha önceki gelişimizde de konuşulmuştu bu da 85 milyon proje bedelli bir işimiz. Bu yıl içerisinde tamamı bitecek asfalt haline getirmiş olacağız. Topboğazı- Kırıkhan yolunun yine sıcak asfalt yapılması ile ilgili 32 milyon proje bedelli bir çalışma başlattık. Antakya-Reyhanlı-Cilvegözü ayrımı yolu ve yine Kırıkhan-Reyhanlı- Cilvegözü sınırına kadar olan çalışmanın da sıcak asfalt haline getirilmesi ile ilgili süreç devam ediyor. 186 milyonluk bir proje. Önümüzdeki yıl inşallah onu da tamamlamış olacağız. Yine Kırıkhan-Reyhanlı yolu 33 km bölünmüş yol. Bu da proje bedeli 65 milyon. Onu da önümüzdeki yıl bitirmiş olacağız.'
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Amanos tüneli hakkında da şunları söyledi: 'Hassa ilçemizi sadece Antakya ilçemizi değil Kilis´i, Gaziantep´i, Osmaniye´yi hatta Gaziantep´in de daha doğusunu, kuzeydoğusunu düşünürseniz bütün o güzergâhtaki trafik hareketinin Hassa üzerinden Dörtyol´a oradan da denize, dolayısıyla da denizaşırı ülkelere erişebilmesi çok çok önemliydi. Geçen yıl Sayın Başbakanımızla geldiğimizde de o konuda talimatı aldık. Üstelik bu iki geliş iki gidiş olarak düşünürseniz çift tüp 38 buçuk km. tünel yapmış olacağız. Bu güzergâh üzerinde ve en uzunu 12.400 m´lik bir tünel olacak ki Ovit ve Zigana´dan sonra Türkiye´nin üçüncü en büyük çift tüplü, iki gidiş iki geliş yolu olmuş olacak. Malumlarınız yatırım programına aldık. Çok da önemli bir proje ve proje bedeli var. Yatırım programındaki bedeli de 1 milyar 750 milyon. '
Hatay Valisi Ata da, valilikten yapılan açıklamaya göre, “İskenderun ile il merkezini ve Cilvegözü Sınır Kapısını bağlayan Belen geçidi yolu ilimiz için önemli bir konu. Burada trafik çok yoğun. Günlük olarak ortalama 40-50 bin aracın geçtiği hesaplanıyor. Projesi hazırlanmış bu otoyolun yapılmasında fayda var. En azından ilk etapta Belen geçişinin yapılması ile yol 7,5 km kısalacak ve 40-50 milyon liralık sadece yakıttan tasarruf sağlanmış olacak. Diğer bir beklentimiz Arsuz-Samandağ ilçelerini sahilden birleştirecek olan yolun yapılması. Bir liman şehri olarak geçen yıl limanlarımızda 50 milyon ton yükleme- boşaltma işlemi yapıldı. Liman trafiği bakımından ülkemizde 4. sırada olan bir kent olmamıza rağmen bölgemizde gemi bakım ve onarımına yönelik herhangi bir tesis yok. Bu konuda İskenderun Deniz Ticaret Odası ile birlikte yaptığımız bir çalışma var. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz' diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00