'Hatay´ın kaderini değiştireceğiz'

AKP Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkan adayı İbrahim Güler, 31 Mart 2019 seçimleri kapsamında ilçelerde yaptığı ziyaretleri sürdürüyor, partilileriyle biraraya gelmeye devam ediyor.

SİYASET 20.12.2018 11:55:54 0

Akın Bodur/İskenderun

Belen Belediyesi konferans salonunda düzenlenen toplantıda, parti yöneticileri ve Belenlilerle bir araya gelen AKP Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayı İbrahim Güler, 'Söyleyecek çok sözümüz var ama maalesef söyleyeceklerimizi içimizde hissederek yaşıyoruz. Buraya Hatay´daki gerçekleri konuşmaya geldik' dedi.

Güler: Projeleri Şubat´ta açıklayacağız
AKP HBB adayı Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'İnsanlık tarihi kadar eski bir tarihi olan Hatay´ın toza batmış, neredeyse kimliğini kaybetmiş kaderini değiştirmeye geliyoruz. Büyükşehir ile ilçe belediyelerin gelirlerini arasında dağlar kadar fark var, ama Hatay Büyükşehir Belediyesi bu bütçeyle ne yaptı? Asi Nehrinde patlayan projeyi, HADO´nun bir türlü sonuca bağlanmayan sorunlarını, Belen´de bir türlü bitmeyen yolları, İskenderun´daki battı-çıktı projesinin sonuçlarını hep birlikte görüyoruz. AR-GE ekiplerimiz tüm Hatay´ı karış karış geziyor. İnşallah Şubat ayı itibariyle vatandaşlara dev projelerimizi açıklayacağız. Bu dava yolunda gönlünü ortaya koymuş değerli kardeşlerim, suyu sert, gönlü Amanoslardan yüksek Belen inşallah beraberce zafere yürüyeceğiz.'

'320 bin lirayla maaş ödüyor, hizmet üretiyoruz'
Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, AKP Belen İlçe Başkanı Fidan Sarcan ve yönetimi, ilçe kadın kolları ve gençlik kolları yöneticilerinin, belediye meclis üyeleri ve beledie bşkan aday adaylarının da katıldığı toplantıda konuşan Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu da, '2014 yerel seçimlerini kazandığımızdan bu yana her zaman sadece hizmetlerimizle karşınıza çıkıyoruz. Belediyeyi devraldığımız gün neredeyse hasta bir insana dönüşmüş ve tamamen sarpa sarmış işleriyle içinden çıkılamayacak bir durumdaydı. Şükürler olsun ki şu anda tüm işlerini yoluna koymuş, gerek personel gerekse hizmetleriyle her anlamda kendine yetebilen bir belediye haline dönüştük. Ancak belirtmek isterim ki İller Bankasının bizlere gönderdiği sadece 320 bin lira ile birçok hizmet vermeye çalışıyor aynı zamanda da personel maaşlarını ödemeye çalışıyoruz. Çocuk parkları, sosyal tesislerimiz, üst geçitlerimiz, halı sahalarımız, okullarımız, piknik alanlarımız, kapalı semt pazarı alanımızı ciddi anlamda maddi zorluklardan geçerek yaptık. Doğru düzgün para akışımız olmadan, bütün bunları yapmanın zorluğunun yanında, büyükşehrin işlerimizi daha da zorlaştıran yol sorunu, yıllardır Belen´de bir kördüğüm haline geldi. Ancak 2019 yerel seçimlerini kazandıktan sonra büyükşehirde AK Parti belediyeciliği nasıl yapılır, İbrahim Güler kardeşimizle göstereceğiz' dedi. AKP Belen İlçe Başkanı Sarcan ise 2019 yerel seçimlerinde Hatay Büyükşeir belediyesini kazanacaklarından emin olduğunu söyledi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22