Hatay´ın şehit acısı

Şemdinli´de teröristlerle çıkan çatışmada Hataylı sözleşmeli er Ömer Küçük´ün de arasında bulunduğu 6 asker ile 2 güvenlik korucusu şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

3.11.2017 12:04:02 0
Hatay´ın şehit acısı

Hataylı şehit er Ömer küçük´ün Kırıkhanlı olduğu öğrenildi. Piyade Sözleşmeli Er Ömer Küçük´ün şehit olduğu haberi, dün askeri yetkililer tarafından kentin Özsoğuksu Mahallesi´nde oturan babası Cuma Küçük ve annesi Hatice Küçük´e verildi. Şehidin baba evinin bulunduğu sokağın girişine de Türk bayrağı asıldı. Şehit Küçük´ün, üç kardeşin en küçüğü olduğu ifade edildi. 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Şemdinli´de teröristlerle girilen çatışma sonucu şehit düşenler için taziye mesajı yayımladı. Savaş mesajında, “Türk milletinin huzurunu ve ülkesinin bölünmez bütünlüğünü kendi canından üstün tutan 8 kahraman vatan evladını daha şehit vermenin acısı içerisindeyim. Şanlı bayrağımızın göklerde ebediyen dalgalanmasını ve aziz vatan topraklarının bekasını istemeyen bölücü şer odakları, kirli oyunlarıyla bezenmiş kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi. Adı ne olursa olsun, nerden gelirse gelsin terörden beslenen hiçbir odak amacına ulaşamayacak. Kahraman şehitlerimizin aziz hatırasına her ne olursa olsun sahip çıkacağız. Bir arada, kardeşçe yaşamaktan asla vazgeçmeyecek olan aziz milletimiz, her zaman olduğu gibi birlik içinde kalarak hainlere en iyi cevabı verecektir' ifadesine yer verdi.
Terör saldırısını kınayan Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, şunları belirtti: 'Hakkari ili Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, bölücü terör örgütü tarafından sızma ve saldırı girişimi sırasında meydana gelen çatışmada 6 kahraman askerimiz ile 2 güvenlik korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 2 askerimiz yaralanmıştır. Terörün ve ölümün her türlüsüne hayır diyoruz. Kan ve göz yasının akmamasını, anaların ağlamamasını istiyoruz. Şehitlerimize Allah´tan rahmet, kederli ailelerine ve ulusumuza başşağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Terörü bir yöntem olarak benimseyen ve terörden medet umanları lanetliyor, kınıyoruz.'
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci de şu mesajı yayınladı: 'Hakkari Şemdinli´de yapılan hain terör saldırısını lanetliyorum. Alçakça yapılan saldırıda hayatını kaybeden Mehmetçiklerimize ve korucularımıza Allah´tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa, milletimize başsağlığı diliyorum. Milletimizin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine ve geleceğimize kasteden bu saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Terörün amacına ulaşmasına millet olarak izin vermeyeceğiz, pes etmeyeceğiz, bu hainlerin hedeflerine ulaşmasına fırsat vermeyeceğiz. Ülkemize yönelik içeride ve dışarıda tezgâhlanan tuzakları her zaman olduğu gibi yine boşa çıkaracağız.'


Anahtar Kelimeler: Hatay şehit acısı

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29