Hatay´ın Turizm Master Planı yapıldı

DOĞAKA, yerleşim merkezlerini kademelendirdi

GÜNCEL 7.02.2020 11:25:56 0
Hatay´ın Turizm Master Planı yapıldı

Antakya/SES

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının (DOĞAKA) yönetim kurulu toplantısı, Antakya´da yapıldı. Hatay Valiliği Abdurrahman Melek Toplantı Salonunda yapılan toplantının açılışında konuşan vali Rahmi Doğan, DOĞAKA´nın geçen yılki bütçesi 47 milyon lira olup, 5 adet proje teklif çağrısı ilan ederek, başarılı bulunan projelerin uygulanmasına başlanıldığını belirtti. Güdümlü Proje Desteği kapsamında bütçesi 28 milyon olan 6 adet projede çalışmalara devam edildiğini ifade eden vali Doğan, 'Hatay İpek Tasarım Merkezi Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış olup diğer 5 proje Bakanlık onayına sunulmuştur. Avrupa Birliği fonlarına yönelik olarak hazırlanan ve AB tarafından onaylanan 25 milyon TL bütçeli Kahramanmaraş Altın ve Mücevherat Merkezi Projesinde ihale süreçleri tamamlanmıştır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı ve Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı çerçevesinde tarafından sunulan projeden dördü onaylanmış ve bölgeye 14,6 milyon TL ilave kaynak sağlanmıştır. 2019 yılı içerisinde bölgemize kazandırılan destek tutarı yaklaşık 115 milyon lira olmuştur' değerlendirmesini yaptı.
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, bu yılı kalkınma ajanslarının çalışma temasının ´kaynak verimliliği”´ olacağını ve üretimin her alanında verimliliğin artırılmasıyla ilgili çeşitli çalışmalar yürütüleceğini anlatan vali Doğan, konuşmasında şunları belirtti: 'Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen ve ülkedeki birçok plan ve politikaya temel teşkil edecek olan Yerleşim Merkezlerinin Kademelenmesi çalışması Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye´de tamamlanmıştır. Coğrafi işaret tescil çalışmaları kapsamında 8 üründe tescil çalışmaları, 13 üründe başvurular tamamlanmış ve 11 üründe başvuru hazırlıklarına devam etmektedir. Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illeri için Turizm Master Planı çalışmaları tamamlanmıştır. Bölgenin önemli sektörlerinin pazar payını artırmaya yönelik fuar katılımları, teknik bilgi birikimini artırmaya yönelik kongre, konferans, çalıştay faaliyetleri, kurum ve kuruluşların ilgili personellerine yönelik eğitim faaliyetlerine devam edilmiştir. Bu çalışmalar, 2020 yılında da artarak devam edecektir. 2020 yılı çalışma programı kapsamında kamu ve özel sektöre yönelik destek programlarına, güdümlü proje uygulamalarına, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı ve Cazibe Merkezlerini Destekleme uygulamalarına devam edilecek. Bunların yanı sıra ulusal ve uluslararası fonlardan bölgeye kaynak sağlamaya yönelik çalışmalar kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, Dünya Bankası ve Uluslararası İş Örgütü ile işbirliği çalışmalarına da devam edilecek.'
Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıya Hatay Valisi Doğan, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı M. Ali Gizlici, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin de katıldı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19