Hatay’ın 2 üniversitesinden İsrail’e kınama

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ile İskenderun Teknik Üniversitesi senatoları, İsrail’i kınadı: İsrail büyük bir insanlık ve savaş suçu işlemektedir.

DÜNYA 15.10.2023 14:25:00 0
Hatay’ın 2 üniversitesinden İsrail’e kınama

MKÜ Senatosu adına yapılan duyuruda İsrail tarafından günümüze kadar sistematik bir şekilde Filistin’e yönelik gerçekleştirilen işgal ve zulmün, son günlerde trajik bir hal aldığı belirtildi. Duyuruda, bu durumun insanlık adına derin bir üzündü ve endişe oluşturduğu kaydedildi.

MKÜ Senatosu’nun duyurusu şöyle: “İsrail’in ölçüsüz ve hedef gözetmeksizin yapmış olduğu hava saldırıları sonucunda başta kadınlar, çocuklar ve bebekler olmak üzere binlerce masum sivil şehit edilmektedir. Ayrıca, insan yaşamının devamı için şart olan su, gıda ve sağlık hizmetleri gibi temel ihtiyaçların sağlanması engellenmektedir. insan Hakları Evrensel Bildirisi (1948) ve Cenevre Sözleşmesi’ne (1949) göre İsrail büyük bir insanlık ve savuş suçu işlemektedir.

İsrail’in insan haklarına aykırı bu sınır tanımaz eylemlerinin, Birleşmiş Milletler, diğer uluslararası örgütler ile dünya kamuoyu tarafından da görülmesi ve gereğinin yapılması temennisiyle; Mustafa Kemal Üniversitesi olarak Gazze’deki mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu ve İsrail’in yapmış olduğu bu zulmü lanetlediğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

İSTE’DEN 4 DİLDE KINAMA

İskenderun Teknik Üniversitesi Senatosu tarafından yapılan duyuru ise 4 dille kaleme alınarak kamuoyuyla paylaşıldı. Türkçe, Arapça, İngilizce ve Rusça olarak hazırlanan duyuru şöyle:

“Filistin’de yaşanan insanlık dramı, gün geçtikçe katlanarak artmakta, eşine az rastlanır bir trajediye dönüşmektedir. İsrail ordusu taraından hedef gözetmeksizin yapılan saldırılan Filistin halkının yaşam hakkını ortadan kaldırmaktadır. İsrail tarafından yapılan bu insanlık dışı saldırılar, savaşın en karanlık yüzünü tüm dünyanın şahitliğinde ortaya koymaktadır.

Filistin başta olmak üzere dünya üzerinde insanlığa karşı yapılan her türlü haksız müdahalenin karşısında olduğumuzu bildirmek isteriz. Filistin halkının özgürce yaşama, ibadet etme, sağlık, eğitim, mülkiyet hakkının korunması elzem olup, en önemlisi hayatta kalma haklarından mahrum edilmemelidir.

İskenderun Teknik Üniversitesi Senatosu olarak İsrail’in insanlık dışı baldırılarını kınıyor, İsrail tarafından yapılan tüm saldırıların sonlandırılmasını, savaşın yerine barışın, adaletin, eşitliğin, huzurun, insan hakları çerçevesinde sağlanacak her türlü imkanın sunulmasını talep ediyoruz.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19