“Hatay’ın barışı için mücadele edeceğim”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 31 Mart seçimi öncesi son açık hava toplantısını Reyhanlı’da yaptı.

SİYASET 30.03.2024 10:32:00 0
“Hatay’ın barışı için mücadele edeceğim”

Başkan Savaş, destek vererek unutlandıran herkese teşekkür ettiği konuşmasında Hatay’da barış için mücadele etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Başkan Savaş konuşmasında, “Hepinizi çok seviyorum. Hatay’da yeniden tarih yazacağız. Bizlere destek vererek umutlandıran herkese çok teşekkür ederim. Hatay’daki barış için mücadele etmeye devam edeceğim. Barışın olmadığı yerde huzur olmaz. Reyhanlı halkı tarih yazıyor. Reyhanlı bu coğrafyada yükselen bir değer. El ele vererek bizlere destekleriniz ile yolumuza hep beraber devam edeceğiz. Bütün siyasi partilerin umudumuza ve çalışmalarımıza destek vermesini istiyoruz. Beş yıl önce de son mitingimi Reyhanlı’da yapmıştım. Hatay’ımıza yeniden uğur getirmesini ve seçimin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi

Savaş’a Reyhanlı CHP Reyhanlı Belediye Başkan Adayı Fevzi Suvaroğlu, Geçmiş Dönem CHP Milletvekili İsmet Tokdemir, CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Yılmaz Sinirli eşlik etti.

50 konteynerlik yaşam alanı açıldı

Reyhanlı toplantısı öncesinde Başkan Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Ansa-Giad işbirliği ile 6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak üzere oluşturulan 50 konteynerlik Geçici Yaşam Alanının açılışa katıldı. HBB Başkanı Lütfü Savaş, alt yapısı ve yer tahsisi HBB tarafından oluşturulan 150 konteynerlik geçici yaşam alanlarının ardından Ansa-Giad ile birlikte insanların çok uzunca bir süre hayatlarını idame edebilecekleri 75 metrekarelik çelik konstrüksiyon evden oluşan 500 konutluk projenin yapımına başlayacaklarını kaydetti.

“Hatay’ın iyileştirme planıyla ilgili çalışmalar yaptık”

Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak hem altyapı hem de üst yapıyla ilgili hazırlık yaptıklarını belirten Savaş, “Hatay'ın iyileştirme planıyla ilgili müthiş çalışmalar yaptık. Deprem sonrası hak sahibi olamayan kiracı ve yeni evlenecek çiftler gibi dezavantajlı gruplar için, imkanları kısıtlı olanlar için temel hedefimiz 40 bine yakın konut yapmak. Bunların büyük bir kısmını çelik konstrüksiyonla, sağlam depreme dayanıklı konutu yapmak. Bu projemizi 3 ayrı kategoride hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Kurutma tesisi yenilenecek

Başkan Savaş, Hataylı çiftçi ve köylüleri desteklemek amacıyla 4 yıldır yürüttükleri Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında üreticilerin yetiştirdiklerini meyvelerin, sebzelerin de ihtiyaç fazlasını kurutup kesip kurutup paketleyip raf ömrünü arttırmak amacıyla daha önce kurdukları ancak deprem nedeniyle zarar gören 20 ton kapasiteli Kurutma Tesisi’ni de tekrar aktif hale getireceklerini sözlerine ekledi.

Savaş, amaçlarının özellikle küçük çiftçilere destek olmak, onları ayakta tutmak, topraklarını satarak köylerini terk etmelerine engel olmak olduğunu vurguladı.

Törende konuşan Ansa-Giad Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yurtoğlu da deprem sonrası Hatay’a geldiklerini ve o günden bu yana Hataylılara gıdadan giyime, hijyenden barınmaya kadar yaşamsal ihtiyaçlar konusunda destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini söyledi.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62