Hataylı şehit doğum gününde son yolculuğuna uğurlandı

Trabzon´da Cuma günü terör örgütüyle çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik, doğum gününde Hatay´ın İskenderun ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Gedik´in

TÜRKIYE 12.08.2017 16:31:01 0
Hataylı şehit doğum gününde son yolculuğuna uğurlandı

Maçka ilçesi kırsalında terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik´in naaşı askeri uçakla önce Hatay Havalimanına ardından karayolu ile Hatay´ın İskenderun ilçesindeki baba evine getirildi. Burada ailesinin gözyaşlarıyla karşılanan cenaze ardından defnedilmek üzere Bekbele Gediksaray Mahallesi´ne götürüldü.

Bu sırada şehidin çocukları Alp Burak (16), Perizat Kayra, eşi Cemile, babası Ahmet ve annesi Hatice uzun süre tabut başında gözyaşı döktü. Şehidin kardeşi ise ağabeyinin resmi elinde teröre lanet okudu. Burada helallik alınan şehidin naaşı daha sonra cenaze namazının kılınacağı Bekbele Mezarlığı´na götürüldü.

Trabzon´da düzenlenen törenin ardından Hatay´a gönderilen Ferhat Gedik´in naaşı, İl Müftü Vekili Cafer Erol tarafından Bekbele mezarlık kompleksinde kıldırılan cenaze namazının ardından Yasin-i Şerif tilaveti, dualar ve gözyaşları ile Bekbele Mezarlığında toprağa verildi. Cenaze toprağa verileceği sırada ise şehidin kızı Perizat Kayra bir an olsun babasının tabutu başından ayrılmadı.

Aileyi teselli ederek sabır dileyen Vali Ata, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik´in naaşının sarıldığı Türk Bayrağı´nı şehidin babasına vererek başsağlığı dileğinde bulundu.

41 yaşında evli ve 2 çocuk babası olan şehidin cenaze törenine Hatay Valisi Erdal Ata ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Yayman´ın yanı sıra, Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Birol Ertem, Fevzi Şanverdi, Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Mehmet Öntürk, Mevlüt Dudu, Serkan Topal, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay,  Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kılınç, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, siyasi parti il başkanları, şehidin ailesi, yakınları ile hemşehrileri katıldı.

/resimler/2017-8/12/1943452361495.jpg

 

/resimler/2017-8/12/1944209862202.jpg

 

 


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29